ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας στις πυραμίδες της Αιγύπτου (pics)

Ο Αλέξης Τσίπρας στις πυραμίδες της Αιγύπτου (pics)

Επίσκεψη στις πυραμίδες της Αιγύπτου πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπραςμετά την ολοκλήρωση της τριμερούς ΣυνόδουΕλλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου.

«Χρειαζόμαστε τη συνεργασία με την Αίγυπτο και για την ασφάλεια και για το μεταναστευτικό», τόνισαν κυβερνητικές πηγές - στο περιθώριο της 4ης Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, στο Κάιρο -, μήνυμα που έστειλε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο των δηλώσεών του.

Για την Ελλάδα η περαιτέρω εντατικοποίηση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των δύο αυτών μεγαλύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι: «Η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται -και σήμερα είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτό αντιληπτό- από την ασφάλεια και τη σταθερότητα των γειτόνων της», για να υπογραμμίσει ότι «η ασφάλεια στη Μεσόγειο χωρίς συνεργασία με την Αίγυπτο δεν μπορεί να υπάρξει».

Στην ανάδειξη της σημασίας της Αιγύπτου, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, δηλώνοντας: «Κύπρος και Ελλάδα έχουμε επιβεβαιώσει ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε - και το υπογραμμίζω - την ενίσχυση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, ειδικότερα σε θέματα, που προάγουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, όπως ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η αντιμετώπιση κρίσεων, αλλά και οι μεταναστευτικές ροές».

Μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς Συνόδου, και κατόπιν πρόσκλησης του Αιγύπτιου υπουργού Τουρισμού, ο Πρωθυπουργός, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενοι από μέλη της ελληνικής πρεσβείας, πραγματοποίησαν σύντομη επίσκεψη στις πυραμίδες, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στην πόλη του Καΐρου με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Διαβάστε εδώ τί ανέφεραν στην κοινή τους διακήρυξη οι τρεις ηγέτες.

Σχετικές ειδήσεις