ΕΘΝΙΚΑ

Μυρίζει μπαρούτι στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι εμποδίζουν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Μυρίζει μπαρούτι στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι εμποδίζουν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Σοβαρό επεισόδιο επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία στο Αιγαίο με αφορμή την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν τις ΝΟΤΑΜ Α4535/16 & Α4540/16 με τις οποίες αμφισβητούν την αρμοδιότητα της Ελλάδας να εκτελέσει την επιχείρηση στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου και της Ικαρίας.

Ειδικότερα, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η περιοχή έρευνας ανήκει στην αρμοδιότητά της και η επιχείρηση SAR θα πρέπει να συντονιστεί από το τουρκικό Κέντρο Ε-Δ!!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουρκικό ελικόπτερο μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών, στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου που γίνονταν οι έρευνες επιχειρώντας να δηλώσει το «παρόν» στην προσπάθεια για τον εντοπισμό του αγνοούμενου.

Ακολουθούν τα κείμενα των τουρκικών ΝΟΤΑΜ:

1

2
3

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πέρα από το ελικόπτερο πέντε τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε οκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά μαχητικά, δύο από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και τρία μεμονωμένα, προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Πηγή: militaire.gr

Σχετικές ειδήσεις