ΕΘΝΙΚΑ

Ο πιλότος του F-16 που συγκίνησε: Είμαστε εδώ και επιτελούμε την αποστολή μας χωρίς εκπτώσεις (vid)

Ο πιλότος του F-16 που συγκίνησε: Είμαστε εδώ και επιτελούμε την αποστολή μας χωρίς εκπτώσεις (vid)

Ο επισμηναγός Σωτήρης Στράλης, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με το σημερινό του μήνυμα στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και έστειλε μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες.

«Όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα επιτελεί την αποστολή του χωρίς καμία έκπτωση, κρατώντας πάντα το κεφάλι ψηλά», τόνισε ο χειριστής του F-16, επισμηναγός Σωτήρης Στράλης, που έκανε τους Θεσσαλονικείς να στρέψουν τη ματιά τους προς τον ουρανό της συμπρωτεύουσας σήμερα το πρωί.

«Σαν Μακεδόνας με καταγωγή από τη Βέροια αισθάνθηκα περηφάνια που συμμετείχα στους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου στους ουρανούς της Θεσσαλονίκης», επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο επισμηναγός Σωτήρης Στράλης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Στο πρόσωπο το δικό μου αντικατοπτρίζεται η δυνατότητα που έχει η Πολεμική Αεροπορία αλλά και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις να επιτελέσουν το έργο τους. Η αεροπορική επίδειξη που εκτέλεσα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια καλοστημένη χορογραφία των ελιγμών που πραγματοποιούν καθημερινά όλοι οι αεροπόροι που πραγματοποιούν αναχαιτίσεις στο Αιγαίο», πρόσθεσε ο επισμηναγός, ο οποίος κλείνοντας επανέλαβε ότι «ας κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, ας κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά, ας κρατήσουμε το κεφάλι μας ψηλά».

Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε παρά ότι με Έλληνες σαν τον επισμηναγό Σωτήρη Στράλη «ψηλώνουμε» και εμείς λίγο παραπάνω. Έλληνες σαν αυτόν αποδεικνύουν ότι η θυσία του Κώστα Ηλιάκη, του Νίκου Σιαλμά και των δεκάδων άλλων υπερασπιστών του Αιγαίου δεν είναι κενό γράμμα. Είναι ζωντανή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές των Ικάρων του Αρχιπελάγους.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του επισμηναγού Σωτήρη Στράλη.

Σχετικές ειδήσεις