ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Γελοιότητες τα περί παραίτησής μου

Κοτζιάς: Γελοιότητες τα περί παραίτησής μου

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών,Νίκου Κοτζιά, χαρακτηρίζονταςγελοιότητες τις πληροφορίες περί παραίτησης του από την κυβέρνηση, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για τοΚυπριακόβρισκόντουσαν σε εξέλιξη.

«Εμείς δουλεύουμε σταθερά για την ενότητα της Κύπρου, για τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς,

Σε ερώτηση για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για «νευρικότητα» από την πλευρά της Τουρκίας και σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να μην αφήσει η νευρικότητα αυτή της Αγκυρας να εκδηλωθεί πάνω στη χώρα μας με τη δημιουργία ανθελληνικού μετώπου.

Η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη είπε ο κ. Κοτζιάς και απευθυνόμενος στον πρόεδρο Ερντογάν έθεσε το ρητορικό ερώτημα, «μήπως επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών».

Σχετικές ειδήσεις