ΕΘΝΙΚΑ

Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου θα συνεδριάσει αρχές Ιανουαρίου

Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου θα συνεδριάσει αρχές Ιανουαρίου

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για τις 5 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες πριν αναχωρήσει για τις διαπραγματεύσεις της Γενεύης έχει συγκαλέσει ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε αυτήν τη συνεδρίαση αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν μία σειρά από ζητήματα. Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έχουν προσκληθεί από τον κ. Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, ωστόσο, οριστικές απαντήσεις θα δοθούν ανάλογα με την έκβαση της συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Εξάλλου, ορισμένοι αναλυτές στα Κατεχόμενα κάνουν λόγο για «έλλειψη εμπιστοσύνης» της Άγκυρας προς τον Μουσταφά Ακιντζί. Αυτό το στηρίζουν στις συναντήσεις, λίγο πριν τη Γενεύη, του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Σιμπέρ Σιμπέλ, «πρόεδρο» της «Βουλής» και τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, «υπουργό Εξωτερικών», και όχι με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Αφρίκα», ο Τούρκος Πρόεδρος συναντήθηκε, τόσο με την κ. Σιμπέλ, όσο και με «τον διάσημο εθνικιστή μας», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Στο άρθρο γίνεται αναφορά στη συνέντευξη Ακιντζί στο BBC, στην οποία δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο. «Όμως, δεν είναι ο Ακιντζί που αποφασίζει γι' αυτό, αλλά η Τουρκία. Εάν θέλει η Τουρκία ο στρατός φεύγει και δεν μπορεί ο Ακιντζί να τον κρατά εκεί με το ζόρι», σημειώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις