ΕΘΝΙΚΑ

Στρατιωτικός εισαγγελέας για τους νεοσύλλεκτους με τον αλβανικό αετό

Στρατιωτικός εισαγγελέας για τους νεοσύλλεκτους με τον αλβανικό αετό

Ο στρατιωτικός εισαγγελέας Ιωαννίνων ανέλαβε, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, την υπόθεση των επτά νεοσυλλέκτων, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι - προκλητικά – φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό με απλωμένα φτερά, δηλαδή το κατεξοχήν σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτικού, επεκτατικού μεγαλοϊδεατισμού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αναβάθμισης του αλβανικού εθνικισμού, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα για τους Τσάμηδες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι οι επτά νεοσύλλεκτοι είναι όλοι αλβανικής καταγωγής και η φωτογραφία ελήφθη πιθανότατα από κάποιο κινητό τηλέφωνο, το οποίο παράνομα «πέρασαν» μέσα στο στρατόπεδο του συντάγματος Ευζώνων 2/39 στο Μεσολόγγι, παραβιάζοντας την αυστηρή απαγόρευση χρήσης κινητών από στρατιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πράξεις που προσβάλουν τον Ελληνικό Στρατό προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και πενταετούς διάρκειας.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».

Σχετικές ειδήσεις