ΕΘΝΙΚΑ

Επέστρεψε στην Τουρκία το Τσεσμέ

Επέστρεψε στην Τουρκία το Τσεσμέ
Πλώρη προς την Τουρκία «έβαλε» το τουρκικό σκάφος θαλάσσιων ερευνών CESME που έπλεε απο την Πέμπτη (23/2 )στο Β. Αιγαίο.

Το τουρκικό πλοίο βρίσκονταν σε συνεχή επιτήρηση από το σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Λιμενικού Σώματος και όπως επιβεβαιώθηκε αππ το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει επιστρέφει σε τουρκικά ύδατα καθώς εισήλθε, πριν από λίγη ώρα στα Στενά του Βοσπόρου.

Το Cesme έπλεε στα νερά του Αιγαίου από της (23/2) το ωκεανογραφικό το οποίο διεξήγε υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο.

Με την NAVTEX 244/17 που εκδόθηκε χθες (22/2) το τουρκικό πλοίο θα κινηθεί μεταξύ Άθω, Σαμοθράκης και Λήμνου με στόχο να κάνει μελέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ωκεανογραφικό δεν συνοδεύονταν από πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
Η κίνηση αυτή της Τουρκίας προστίθεται σε μια σειρά προκλήσεων που έχουν «δυναμιτίσει» επικίνδυνα το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τις τελευταίες ημέρες η ένταση έχει κορυφωθεί με προβοκατόρικες ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας.

Οι κινήσεις της Τουρκίας εστιάζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων.
Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ένταση και για ... παραβίαση χωρικών υδάτων από ελληνικά πλοία.

Σχετικές ειδήσεις