ΕΘΝΙΚΑ

«Παραλήρημα» Ερντογάν: Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα

«Παραλήρημα» Ερντογάν: Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα

Ειδήσεις | Ερντογάν: Σε ανιστόρητες και άκρως απαράδεκτες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις δέκα ημέρα ημέρες πριν από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, με το οποίο επισφραγίζονται οι υπερεξουσίες του.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΚΡΕΣΕΝΤΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Όλα ξεκίνησαν χθες Τετάρτη (05/04/2017), όταν ο κ. Ερντογάν σχολίασε τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χουσνού Μποζκούρτ, ότι θα ρίξουν στη θάλασσα όσους στηρίξουν το «ΝΑΙ» αν επικρατήσει το «ΟΧΙ» στο τουρκικό δημοψήφισμα.

«Εμείς αυτούς που λένε ΟΧΙ δεν θα τους ρίξουμε στη θάλασσα. Εμείς για αυτούς που λένε ΟΧΙ θα ιδρύσουμε ένα ειδικό μουσείο και θα τους βάλουμε μέσα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας «ανάγωγο» τον Χουσνού Μποζκούρτ.

«Ποιος είσαι εσύ; Να γνωρίζεις τα όριά σου... Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις στην Σαμψούντα, την Αμάσια, τη Σίβας. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις. Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Έλληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Ο αρχηγός του κόμματός σου λέει "δεν το βρίσκω σωστό"», πρόσθεσε ο Ερντογάν, καλώντας τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να διαγράψει αυτόν τον άνθρωπο, γιατί «διαμελίζει την χώρα».

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Ερντογάν έχει βαλθεί να τραβήξει στα άκρα την πολεμική του με τη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να αποδείξει στο ακροατήριο εντός της Τουρκίας ότι αυτός θα είναι ο «Σουλτάνος» και ο απόλυτος κυρίαρχος του γεωστρατηγικού παιχνιδιού, με φόντο το Αιγαίο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Ωστόσο, το επίπεδο των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου οδηγεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις πολλά χρόνια πίσω, αποδεικνύοντας ότι οι γείτονες δεν επιθυμούν με κανένα τρόπο μια ειρηνική σχέση.

Το Newsbomb.gr έχει επισημάνει πολλές φορές, μέσα από αλλεπάλληλα και εκτενή δημοσιεύματά του, τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τις τουρκικές προκλήσεις.

Και βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την άποψη που έχει εκφραστεί κατά καιρούς, ότι η Άγκυρα εποφθαλμιά κομμάτια της ΑΟΖ στο Αρχιπέλαγος, βάζοντας ως στόχο νησιά όπως η Χίος, η Μυτιλήνη και το Καστελλόριζο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σχετικές ειδήσεις