ΕΘΝΙΚΑ

Κυνηγητό στο Αιγαίο: Τουρκικό ελικόπτερο πετούσε μισή ώρα πάνω από την Μυτιλήνη

Κυνηγητό στο Αιγαίο: Τουρκικό ελικόπτερο πετούσε μισή ώρα πάνω από την Μυτιλήνη

Σε νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο προχώρησαν και σήμερα Πέμπτη (6/4) τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ελικόπτερα.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρήθηκαν πέντε περιπτώσεις παραβιάσεων εκ’ των οποίων οι δυο εξελίχθηκαν σε εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Δυο τουρκικά F-16 πέταξαν σε σχηματισμό, ενώ αμέσως μετά ένα τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Να σημειωθεί ότι από τα τρία τουρκικά αεροσκάφη τα δυο ήταν οπλισμένα, ενώ καταγράφηκαν επίσης και δυο παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Το ελικόπτερο πέταξε μισή ώρα πάνω από την Μυτιλήνη

Πρωτοφανής ήταν η κίνηση του τουρκικού ελικοπτέρου το οποίο χωρίς κανένα δισταγμό και με περίσσια προκλητικότητα πετούσε πάνω από την Μυτιλήνη σχεδόν για μισή ώρα, παρά τις προειδοποιήσεις από την ελληνική πλευρά.

Το τουρκικό ελικόπτερο ήταν τύπου Sikorsky S-70 και δεν σταμάτησε την περίεργη πτήση του γύρω από το τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί ακόμη κι όταν δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής το προσέγγισαν, το αναγνώρισαν και το αναχαίτισαν εικονικά.

Μάλιστα για το περιστατικό που ήταν πρωτοφανές, ειδικοί αναλυτές αναφέρουν πως, ίσως το τουρκικό ελικόπτερο ενεργούσε κατασκοπευτικά, συλλέγοντας πληροφορίες για τις ελληνικές εγκαταστάσεις στο νησί.

Σχετικές ειδήσεις