ΕΘΝΙΚΑ

Κορυφώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Επιστρέφουμε τα περί... γαυγίσματος στον Τσίπρα

Κορυφώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Επιστρέφουμε τα περί... γαυγίσματος στον Τσίπρα

Σε μάχη… χαρακωμάτων εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες οι σχέσεις με την Τουρκία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και την αποστολή του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους «Barbaros» στον κόλπο της Μόρφου, με αφορμή τη γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ , το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση για τις χθεσινές (13/7) δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι πως ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαυγίζει.

«Όταν φωνάζεις και δημιουργείς φασαρία δεν κάνεις καλό ούτε στα σχέδια σου, ούτε πετυχαίνεις πολλά. Η Άγκυρα να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις απαιτήσεις του. Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας», είχε πει.

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει σταθερός πυλώνας στην περιοχή και τώρα που ανακάμπτει, αποδεικνύεται χώρα πολύτιμος εταίρος της ΕΕ, πολύτιμη χώρα για το ΝΑΤΟ, λόγω των σχέσεων μας με κρίσιμες χώρες στην ευρύτερη περιοχή», είχε σημειώσει.
Σε απάντησή των δηλώσεων του κ. Τσίπρα, το Τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτοί αληθεύουν, τους οποίους και ανέφερε στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου. Είναι ανάρμοστες οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σχετικά με τη χώρα μας. Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στο πρόσωπο και ούτε στο αξίωμα του πρωθυπουργού Τσίπρα. Με αυτή την αφορμή εκφράζουμε και επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας από τους αρμόδιους στην Ελλάδα να τηρούν υπεύθυνη στάση για τα θέματα που αφορούν και την χώρα μας», αναφέρει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Σχετικές ειδήσεις