ΕΘΝΙΚΑ

«Εάν ο Έρογλου θέλει λύση...εγώ είμαι αστροναύτης»

«Εάν ο Έρογλου θέλει λύση...εγώ είμαι αστροναύτης»
Τη στάση της Άγκυρας στο θέμα της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τους χειρισμούς του Ντερβίς Έρογλου κατέκρινε ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων...

Τη στάση της Άγκυρας στο θέμα της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τους χειρισμούς του Ντερβίς Έρογλου κατέκρινε ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Μιλώντας σε τουρκοκυπριακό σταθμό, ο τέως κατοχικός ηγέτης χαρακτήρισε λανθασμένες τις πολεμοχαρείς απειλές των τούρκων αξιωματούχων.


''Στο τέλος, η Τουρκία δεν είπε ξεκάθαρα θα πάμε να χτυπήσουμε, θα διαλύσουμε την πλατφόρμα. Αλλά είπε λέξεις που θα μπορούσαν να σχολιαστούν ως τέτοιες (πολεμικές απειλές). Αυτό είναι σίγουρα λάθος. Εάν θα επιτίθετο θα μπορούσε να το πει, αλλά εάν δεν το κάνεις, δεν το λες'' τόνισε ο Ταλάτ.


Αναφερόμενος στην άποψη ότι όποιος και να είναι στην εξουσία στα κατεχόμενα οι εντολές έρχονται από την Άγκυρα και εκτελούνται, τόνισε ότι επί δικής του ''προεδρίας'' δεν υπήρχαν εντάσεις με την Τουρκία, η Άγκυρα δέχθηκε ακόμα και τη διασταυρούμενη ψήφο στις συνομιλίες.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αμφισβήτησε την επιθυμία τόσο του Ντερβίς Ερογλου όσο και του Ραούφ Ντενκτάς παλαιότερα για λύση του Κυπριακού. ''Εάν ο Ερογλου θέλει λύση, εγώ είμαι αστροναύτης'' τόνισε χαρακτηριστικά.


Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα ξαναείναι ''υποψήφιος'' για τις ''προεδρικές'' εκλογές στα κατεχόμενα ο κ. Ταλάτ απάντησε ότι αυτό ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο. Τώρα, είπε, δημοσιοποιεί τις απόψεις του για θέματα ημέρας και δεν έχει ένα πλάνο για το μέλλον. ''Δεν υπάρχει σκέψη να γίνω υποψήφιος, αλλά και να μην είμαι δεν υπάρχει''. Θα το δείξουν οι συνθήκες, σημείωσε.