ΕΘΝΙΚΑ

Στήριξη του ΥΠΕΞ στην εθνική χάντμπολ για την προκλητικότητα των Σκοπιανών

Στήριξη του ΥΠΕΞ στην εθνική χάντμπολ για την προκλητικότητα των Σκοπιανών

Τη συμπαράστασή του στην εθνική ομάδα χάντμπολ νεανίδων, μετά την νέα προκλητικότητα των Σκοπιανών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε μία κίνηση που τιμά τους απανταχού Έλληνες, η Εθνική Ομάδα Γυναικών Κ17 του χάντμπολ αποφάσισε την Τρίτη (01/08/2017) να μην αγωνιστεί κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Σκοπίων (διοργανώτρια χώρα του Euro 2017), επειδή οι προπονητές και οι συνοδοί της αντίπαλης ομάδας είχαν φορέσει μπλουζάκια με την ονομασία «Macedonia».

Σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την κίνηση των Σκοπιανών, επισημαίνοντας ότι «για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η πΓΔΜ, μετά την ένταξή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλει την συνταγματική της ονομασία».

Υπενθυμίζει, δε, ότι σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, «η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνον με την προσωρινή της ονομασία», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης των Νεανίδων.

Της προκλητικότητας των διοργανωτών διαδέχτηκε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF) να κατοχυρώσει το ματς με ήττα στα χαρτιά για την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας με σκορ 10-0. Παράλληλα, με μια αψυχολόγητη και απαράδεκτη απόφαση, η EHF απέβαλε την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας από τη διοργάνωση.

Σχετικές ειδήσεις