ΕΘΝΙΚΑ

Καμμένος: Δεν δέχομαι τον όρο Μακεδονία - Να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Καμμένος: Δεν δέχομαι τον όρο Μακεδονία - Να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Την αντίθεσή του με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων εξέφρασε την Τετάρτη (27/12/2017) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι «είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που πέρασε ποτέ».

«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, Τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του.

Ο ίδιος, ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι «δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών».

Εξάλλου, υπενθύμισε πως πέραν του Συμβουλίου Αρχηγών, υπάρχει κι ακόμη ένα δεδομένο που δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς κι αυτό είναι το βέτο που είχε υποβάλει το 2008 στο Βουκουρέστι ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Απέδωσε δε τα περί διαφωνιών σε «μία εγκληματική συμμορία που αποφάσισε να εξοντώσει εμένα για να ρίξει την κυβέρνηση» ενόψει των επικειμένων δικών της. Δεν αφορά συνολικά τα πολιτικά στελέχη διευκρίνισε.

«Εγώ αντέχω πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά διαμηνύοντας προς τους «κάποιους συγκεκριμένους» του «πολιτικού βραχίονα του συστήματος να μην πιάνουν στο στόμα τους τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τέλος απέδωσε τη στάση της κ. Μπακογιάννη στη θέση του πατέρα της ότι «το θέμα θα έχει ξεχαστεί σε μερικά χρόνια», σχολίασε ότι μπορεί η πρόταση για ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» να μην περάσει στη ΝΔ και διερωτήθηκε εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συρθεί από τους νεομητσοτακικούς ή από τις θέσεις του κ. Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.