ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανή μονταζιέρα: Επανέφεραν δηλώσεις στήριξης του Ερντογάν στον όρο «Μακεδονία» από το 2014

Σκοπιανή μονταζιέρα: Επανέφεραν δηλώσεις στήριξης του Ερντογάν στον όρο «Μακεδονία» από το 2014

Την ώρα που ο «Σουλτάνος» βρίσκεται στο Βατικανό, οι Σκοπιανοί φέρνουν ξανά στην επιφάνεια δηλώσεις του, με τις οποίες υποστηρίζει τους «ψευδομακεδόνες».

Ειδικότερα, στη λογική των fake news ή ορθότερα της προπαγάνδας που προκαλούν «μπαγιάτικες ειδήσεις» φαίνεται πως επιδίδονται τις τελευταίες ώρες τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ανασύροντας από το χρονοντούλαπο δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει ταχθεί πολλές φορές με τη γείτονα στο θέμα του ονόματος, επικρίνοντας, παράλληλα, τη χώρα μας.

Ο λόγος γίνεται για ένα δημοσίευμα που ανέβασε τη Δευτέρα (05/02) ο ιστότοπος του τηλεοπτικού δικτύου των Σκοπίων, TV Nova, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Ερντογάν μίλησε σε Σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Αυτό που ξεχάσαμε το 1912 μπορεί τώρα να διορθωθεί. Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας" (σ.σ. των Σκοπίων) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται, εξάλλου, ότι ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε πως «οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Σκοπίων είναι αδελφικοί» και πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους».

Δείτε το δημοσίευμα του TV Nova αμετάφραστο στα σλαβικά

erdogan 1

Και το ίδιο δημοσίευμα μεταφρασμένο στ’ αγγλικά

erdogan 2

Όπως, θα διαπιστώσετε, δεν υπάρχει πηγή, αλλά αναφέρεται απλώς ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν την Τρίτη (σ.σ Tuesday). Και το ερώτημα είναι: Ποια Τρίτη, ποιου μήνα και ποιας χρονιάς; Αφού έχουμε Δευτέρα (05/02/2018) και το δημοσίευμα αυτό εμφανίζεται σήμερα!

Και το κακό δεν σταματάει εδώ: Προφανώς, όποιος δεν προσέξει και αναπαράγει άκριτα τέτοιου είδους δημοσιεύματα, μπορεί να πέσει σε «παγίδα». Ο λόγος; Πολύ απλά, η σκοπιανή μονταζιέρα ανάρτησε ένα κείμενο, δίχως καμία έγκυρη πηγή.

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο το θέμα, διαπιστώσαμε ότι τελικώς οι δηλώσεις αυτές, ναι μεν έχουν γίνει, αλλά όχι τώρα, όχι σήμερα, αλλά στις 12 Μαΐου 2014, δηλαδή πριν από τέσσερα χρόνια και μάλιστα στο σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι MPT.

Δείτε την εικόνα

erdogan 3

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναπαρήγαγαν ΜΜΕ τόσο στη Βουλγαρία, όπως το topnovini.bg, όσο και στη χώρα μας.

Δυστυχώς, φαίνεται πως οι βόρειοι γείτονες, στο όνομα της πρακτικής που λέει ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάτι που για τη Δημοσιογραφία είναι η αλφάβητος, την επαλήθευση της είδησης, προβάλλοντας παλαιότερες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος – ούτως ή άλλως – εδώ και χρόνια επιχειρεί να διαδραματίσει ρόλο «δερβέναγα» και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Γίνεται φανερό πως οι Σκοπιανοί επιδίδονται σε ένα φτηνό παιχνιδάκι προπαγάνδας προκειμένου να εκβιάσουν καταστάσεις.

Το Newsbomb.gr, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αναγνώστες του, αναρτά τη συγκεκριμένη υπόθεση, εστιάζοντας σε αυτό που είναι αληθές και μόνον!

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Σκοπιανό

Σχετικές ειδήσεις