ΕΘΝΙΚΑ

«Παραλήρημα» Τούρκου Επιτελάρχη: Έχουμε τη στρατιωτική ισχύ να ελέγξουμε το Αιγαίο

«Παραλήρημα» Τούρκου Επιτελάρχη: Έχουμε τη στρατιωτική ισχύ να ελέγξουμε το Αιγαίο

Το απαράδεκτο παιχνίδι των προκλήσεων, με φόντο το Αιγαίο, επιλέγει για ακόμη μία φορά η στρατιωτική ηγεσία της Άγκυρας, γεγονός που καταδεικνύει τις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Milliyet», ο Επιτελάρχης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε τη δύναμη (ισχύ) για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο».

Δείτε το δημοσίευμα:

hulusi akar new

Και πρόσθεσε ο ίδιος: «Είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες μας».

Από τις παραπάνω αναφορές, γίνεται φανερό πλέον ότι η Τουρκία αφενός δεν σέβεται τίποτα, αφετέρου δείχνει πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε σπιθαμή πίσω από τη γραμμή των αμφισβητήσεων σε βάρος των ελληνικών εδαφικών κεκτημένων.

«Στηρίζουμε την εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ»

Την ίδια στιγμή και σα να μην έφτανε η... αμετροέπεια του Τούρκου στρατηγού, η Άγκυρα επιχειρεί να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή και στο Σκοπιανό, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, στην τουρκική πρωτεύουσα στις 11 και 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, που δημοσιεύει το πρακτορείο «Anadolu», κατά τη διάρκεια της επίσκεψη θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά θέματα ανάμεσα στους δύο ηγέτες και τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών, ενώ σε προκλητικό ύφος η ανακοίνωση αναφέρει: «Το πρωθυπουργικό γραφείο επανέλαβε τους στενούς δεσμούς που μοιράζεται με τη Μακεδονία (σ.σ. τα Σκόπια). Ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία της ισχυρής αδελφοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες είναι οι συμπατριώτες μας που ζουν στη Μακεδονία».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γιλντιρίμ ότι «η Άγκυρα έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην ένταξη των Σκοπίων στους Ευρω - Ατλαντικούς θεσμούς για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα καθώς και τα Βαλκάνια».

yildirim

Σχετικές ειδήσεις