ΕΘΝΙΚΑ

Αμερικανική πρεσβεία: Δεν συνδέεται με την ένταση στο Αιγαίο η επίσκεψη Πάιατ στην Άγκυρα

Αμερικανική πρεσβεία: Δεν συνδέεται με την ένταση στο Αιγαίο η επίσκεψη Πάιατ στην Άγκυρα

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ θα συνοδεύσει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία αύριο και μεθαύριο, χωρίς ωστόσο η επίσκεψη αυτή να συνδέεται με την ένταση στο Αιγαίο.

Αν και αρχικά υπήρξαν πληροφορίες για κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, σε μια περίοδο που η ένταση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι αυξημένη, η αμερικανική πρεσβεία, με ανακοίνωσή της, διευκρινίζει ότι, σε αντίθεση με δημοσιεύματα, δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

«Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt ταξιδεύει στην Άγκυρα από τις 15 έως τις 16 Φεβρουαρίου, 2018 για διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson, τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Wess Mitchell και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας φιλόδοξης ενεργειακής ατζέντας, όπου ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική μας. Σε αντίθεση με δημοσιεύματα, δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις