ΕΘΝΙΚΑ

Αποκάλυψη - «βόμβα»: Αυτό είναι το σατανικό σχέδιο της Τουρκίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Αποκάλυψη - «βόμβα»: Αυτό είναι το σατανικό σχέδιο της Τουρκίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Γιατί μπορεί να παραμείνουν «αιχμάλωτοι» στην Τουρκία μέχρι τον Μάιο – Ποια τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης μετά τη σύλληψή τους στον Έβρο. Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, που προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία, νέα σενάρια για την τύχη τους βλέπουν στο φως της δημοσιότητας.

Σήμερα, Τετάρτη (07/03/2018) το θρίλερ περιπλέκει περισσότερο η αποκάλυψη της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο Έλληνες αξιωματικοί πρόκειται να παραμείνουν «αιχμάλωτοι» μέχρι τον Μάιο. Η εφημερίδα συσχετίζει τη σύλληψή τους με την έκδοση των 8 Τούρκων.

Πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Παυλόπουλου: «Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας»

Παυλόπουλος από Νίσυρο:Θα πράξω ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστώ την Ιστορία και την κυριαρχία μας

Δεν ήταν τυχαία η στιγμή της σύλληψης

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν καλά υπολογισμένη και «ζυγισμένη», καθώς τον Μάιο λήγει ο 18μηνος ανώτατος χρόνος προφυλάκισης των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Τότε, το ΣτΕ θα κρίνει την κύρια προσφυγή των οκτώ για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα εκδικασθεί στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση αναστολής του ελληνικού δημοσίου κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης της επιτροπής ασύλου.

Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, η Τουρκία γνωρίζει ότι αυτό είναι το χρονικό ορόσημο που έχει για να πιέσει για την παράδοση των 8 Τούρκων. Και τώρα, ενεργοποιεί ως τελικό μέσο διεκδίκησης την πρακτική της ομηρείας, αφού έχει εξαντλήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα.

«Αιχμάλωτοι» μέχρι τον Μάιο οι στρατιωτικοί

Αυτό σημαίνει ότι η κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών, για τους οποίους επιχειρείται να κατασκευαστεί ακόμα και κατηγορητήριο κατασκοπείας, μπορεί να διαρκέσει μέχρι τότε και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει η ανταλλαγή.

Μέσα σε όλα αυτά στο κάδρο μπήκε και η άρνηση την Τρίτη (06/03) του Συμβουλίου Εφετών να εκδώσει ακόμα έναν από τους 9 τούρκους κουρδικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν γείτονες και φίλοι: Ποιος είναι πραγματικά ο 30χρονος «δράκος» του Αγρινίου (pics)

Ραγδαίες εξελίξεις: Ανεβαίνουν στον Έβρο οι Αμερικανοί!

Είδηση - «βόμβα»: Η Τουρκία ζητάει τη σύλληψη Ελλήνων στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις