ΕΘΝΙΚΑ

«Τσαμπουκάδες» από το σύμβουλο του Ερντογάν: Ούτε ο 66ος στόλος των ΗΠΑ δεν μπορεί να μας γονατίσει

«Τσαμπουκάδες» από το σύμβουλο του Ερντογάν: Ούτε ο 66ος στόλος των ΗΠΑ δεν μπορεί να μας γονατίσει

Ρόλο «τζάμπα μάγκα» διεκδικεί επάξια πλέον, όπως όλα δείχνουν, οΓιγίτ Μπουλούτ, ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα δεν φοβάται σε καμία περίπτωση την παρουσία του 6ου αμερικανικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, εν όψει των ερευνητικών γεωτρήσεων από την ExxonMobil στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Όχι μόνο ο 6ος αλλά και ο 66ος στόλος του αμερικανικού ναυτικού να έρθει στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία», δήλωσε ο κ. Μπουλούτ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT της γείτονος, προσθέτοντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει».

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο σύμβουλος του «Σουλτάνου» ανέφερε, εξάλλου, τα εξής: «Αυτός ο λαός όταν ορθώνει το ανάστημά του, και το έχει κάνει ήδη, όταν λοιπόν το κάνει, καμία δύναμη, ούτε και παγκόσμια δεν μπορεί να τον λυγίσει. Και το λέω ως κομμάτι του τουρκικού λαού και ως κομμάτι του ισλαμικού έθνους».

Διαβάστε σχετικά:

Προκαλούν οι Τούρκοι: «Τι Αφρίν, τι Αθήνα»

gunes

Την ίδια στιγμή, τα τουρκικά ΜΜΕ και δη τα φιλικά προσκείμενα προς το καθεστώς Ερντογάν δείχνουν να επιμένουν στη δημοσίευση «εμπρηστικών» κειμένων, με επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Gunes την Τετάρτη (07/03/2018), το οποίο τιτλοφορείται «Τι Αφρίν, τι Αθήνα».

Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Ειρήνης της Σουηδίας, ένας οργανισμός αποτελούμενος από 11 ειρηνευτικές ενώσεις, σε επιστολή του προς τον ΟΗΕ, ζητά την άμεση καταδίκη των τουρκικών επιχειρήσεων στο Αφρίν.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τις τουρκικές προκλήσεις

Σχετικές ειδήσεις