ΕΘΝΙΚΑ

Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτάκτως στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών (vid)

Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτάκτως στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών (vid)

ΗΠΑ | Τουρκία: Κλιμακώνεται επικίνδυνα το παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, αναμένεται να επισκεφθεί, μέσα στις επόμενες ημέρες την Αθήνα, καθώς η Ουάσινγκτον εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη από την τουρκική προκλητικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με το Νίκο Χατζηνικολάου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φαίνεται ότι θέλει – μετά την επίσκεψη του κ. Τίλερσον στην Τουρκία και την συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν - να δώσει χρόνο στην Τουρκία σταθμίζοντας προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά της επιβολής ενδεχόμενων κυρώσεων προς την Άγκυρα.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, το κλίμα στο Κογκρέσο για την Τουρκία έχει γίνει πολύ βαρύ, αφού όλο και περισσότεροι γερουσιαστές κατακρίνουν ανοιχτά την απαράδεκτη συμπεριφορά των Τούρκων που αντιβαίνει στο δόγμα του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, όπως εκτιμάται, το θέμα δεν είναι αν θα επιβληθούν κυρώσεις αλλά ποτέ θα γίνει αυτό και τι είδους κυρώσεις θα είναι αυτές.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1

Πιέσεις στον Τραμπ να πάψει να βλέπει την Τουρκία ως φιλική χώρα

Εξίσου αρνητικό είναι και το κλίμα που επικρατεί στον Τύπο των ΗΠΑ, καθώς «φουντώνουν» οι φωνές προς τον Λευκό Οίκο από αξιωματούχους, αναλυτές και παράγοντες, ώστε να σταματήσει ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, να αντιμετωπίζει την Τουρκία ως φιλική χώρα, με την οποία οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν κοινά συμφέροντα.

Σε επίπεδο γεωστρατηγικής, άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η Τουρκία έχει βάλει πλώρη, ώστε να καταστεί ένα νέο Πακιστάν, θεωρώντας πως ο «Σουλτάνος» υιοθετεί την πακιστανική φόρμουλα αναμειγνύοντας την σκληρή εθνικιστική γραμμή με το Ισλάμ.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα θέματα για τις τουρκικές προκλήσεις

Σχετικές ειδήσεις