ΕΘΝΙΚΑ

Δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνα και διάσωση στο Αγαθονήσι

Δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνα και διάσωση στο Αγαθονήσι

Δεν έχουν ιερό και όσιο – Προκαλούν ακόμα και την ημέρα που η θάλασσα ξεβράζει νεκρούς ανθρώπους

Ακόμη και τη ναυτική τραγωδία με τους 16 νεκρούς – εκ των οποίων 7 παιδιά σπεύδει να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα.

Λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά του Αγαθονησίου και ενώ το ελληνικό Λιμενικό δίνει μάχη για να σώσει τους μετανάστες, η Τουρκία εξέδωσε Navtex διεκδικώντας την "πατρότητα" της επιχείρησης έρευνας – διάσωσης, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Τουρκικά πλοία πλέουν στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου εμποδίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης των ναυαγών καθώς δημιουργείται και σύγχυση στα παραπλέοντα σκάφη για το ποιος έχει τον συντονισμό της επιχείρησης SAR.

Οι ελληνικές Αρχές από τις 06.40 το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσαν με τις NΟΤΑΜ’s A722/18 και Α/723/18 την διεξαγωγή επιχείρησης SAR σε δυο περιοχές ακτίνας 5ν.μ. από τα δυο σημεία (οι μπλε κύκλοι). Η αναγγελία αυτή ισχύει μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις ελληνικές NOTAM’s καλούνται όλα τα εναέρια μέσα να επικοινωνούν με το Κέντρο του Πειραιά PIRAEUS JRCC πριν εισέλθουν στις συγκεκριμένες περιοχές και επισημαίνεται ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στο FIR Αθηνών.

Η τουρκική NAVTEX(0402/18) δεσμεύει μια μεγάλη περιοχή η οποία επικαλύπτει όχι μόνο ελληνική περιοχή ευθύνης αλλά ακόμη και τα χωρικά ύδατα των ελληνικών νησιών (Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι) ενώ αποκόπτει τα δυο ελληνικά νησιά από το σύμπλεγμα των Λειψών.

Σχετικές ειδήσεις