ΕΘΝΙΚΑ

Απάντηση των Τούρκων για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Και οι δυο χαίρουν όλων των δικαιωμάτων»

Απάντηση των Τούρκων για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Και οι δυο χαίρουν όλων των δικαιωμάτων»

Οργισμένη απάντηση της Άγκυρας και πυρά κατά των Ευρωπαίων -Στην αντεπίθεση περνάει η Άγκυρα έναντι των Ευρωπαίων, μετά το κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζήτησε την Πέμπτη την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Να αποφεύγει τις παρεμβατικές ανακοινώσεις στη δικαιοσύνη καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία, ως απάντηση στην χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που καταδίκασε απερίφραστα τις «επίμονες παράνομες ενέργειες» της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πλήρη στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις με τους Έλληνες στρατιωτικούς

Η τουρκική πλευρά απέρριψε ως «απαράδεκτες» τις έντονες επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι σχολιάζοντας την σαφή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τόνισε:

«Σε αυτό το κείμενο υπάρχει ένα άρθρο σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες. Αυτοί οι στρατιώτες συνελήφθησαν γιατί εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Η νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Χαίρουν όλων των δικαιωμάτων τους. Περιμένουμε από την ΕΕ την αποφυγή παρεμβατικών ανακοινώσεων στην δικαιοσύνη».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, έκανε επίσης λόγο για απαράδεκτες διατυπώσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μιλώντας για «ένα κείμενο που εξυπηρετεί τις Ελληνικές – Ελληνοκυπριακές θέσεις. Η ΕΕ υποστηρίζει αυτές τις δυο χώρες μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη της, χωρίς να εξετάζει αν έχουν δίκιο ή όχι. Εδώ κατανοούμε το εξής: Η ΕΕ έχει χάσει την αμεροληψία της στο Κυπριακό. Αυτό το είδαμε και το 2004. ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο. Όσο συνεχίζεται αυτή η στάση δεν δύναται να γίνει αποδεκτή η ΕΕ ως τρίτη πλευρά στο Κυπριακό. Οι χώρες της ΕΕ στηρίζουν την κυπριακή κυβέρνηση που κινείται αντίθετα στο διεθνές δίκαιο, άνευ όρων και χωρίς διερεύνηση».

Σχετικές ειδήσεις