ΕΘΝΙΚΑ

Τιμή και υπερηφάνεια: Οι πρώτες φωτογραφίες από την άσκηση «Πυρπολητής» των Ενόπλων Δυνάμεων

Τιμή και υπερηφάνεια: Οι πρώτες φωτογραφίες από την άσκηση «Πυρπολητής» των Ενόπλων Δυνάμεων

Την απόλυτη ετοιμότητα και το υψηλό φρόνημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέδειξε η στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» που πραγματοποιήθηκε βορειοδυτικά της Ρόδου κατόπιν απόφασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συντονισμό με το ΓΕΕΘΑ.

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε την Πέμπτη (29/03/2018) στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό, με στιγμιότυπα από την άσκηση, τα οποία μπορείτε να δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr

Σημειώνεται πως η άσκηση αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τη στρατιωτική ηγεσία και κοινοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα (μετά τις 2 τα μεσάνυχτα) σε όλες τις εμπλεκόμενες μονάδες του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ.), του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και των Ειδικών Δυνάμεων (Ε.Δ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, η επιλογή της τοποθεσίας του σεναρίου της άσκησης, δηλαδή στα Δωδεκάνησα, σε απόσταση αρκετών ωρών από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και μακριά από τις κύριες πτέρυγες μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. είχε ως σκοπό ακριβώς να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά και την ταχύτητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην άσκηση «Πυρπολητής» συμμετείχαν μία φρεγάτα, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, ενώ ένα από τα πλοία Ταχείας Μεταφοράς τύπου «Zubr» μετέφερε, μεταξύ άλλων, προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων. Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων (μονάδες αμφίβιων καταδρομών, αλεξιπτωτιστές, μονάδες υποβρυχίων καταστροφών, πεζοναύτες κ.ά.) μεταφέρθηκαν στην περιοχή των σεναρίων και με άλλους τρόπους, καθώς στην άσκηση ενεπλάκησαν μεταφορικά, αλλά και επιθετικά ελικόπτερα. Τις επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα υποστήριξαν από αέρος μαχητικά αεροσκάφη της Π.Α.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε πριν από το τέλος της ημέρας, ενώ από την πλευρά της Τουρκίας δεν υπήρξε καμία κινητικότητα.

Σχετικές ειδήσεις