ΕΘΝΙΚΑ

Απάντηση Άγκυρας σε Τσίπρα: Επικαλείσαι το κράτος Δικαίου όποτε σε βολεύει

Απάντηση Άγκυρας σε Τσίπρα: Επικαλείσαι το κράτος Δικαίου όποτε σε βολεύει

Σφοδρή επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στον Έλληνα πρωθυπουργό

Πυρά κατά του ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε τη Δευτέρα (02/04) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το οποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

Η εν λόγω ανακοίνωση είχε εκδοθεί ως απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν, που υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί την άμεση επιστροφή των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Η Άγκυρα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «ρίχνει το επίπεδο», ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου όποτε τη βολεύει.

H ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναλυτικά:

«Η ρητορική στην ανακοίνωση που έβγαλε το γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού την 1η Απριλίου, που αφορούσε τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται γιατί πέρασαν παράνομα τα σύνορα, δείχνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ρίχνουν ολοένα το επίπεδο της συζήτησης με την Τουρκία. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί, που δεν συνάδουν με την κυβερνητική υπευθυνότητα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Όταν βολεύει τα συμφέροντά της, η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου. Όμως, όταν δεν γίνεται αυτό, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αψηφήσει αυτή την αρχή, ακόμη και μη εφαρμόζοντας αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το αποκαλύπτει αυτό».

Παράλληλα και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου μιλώντας με δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Καμμένου απάντησε: «Η Ελλάδα είναι μια γειτονική χώρα. Η Τουρκία είναι μια πολύ ισχυρή χώρα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί περισσότερο έναν τόσο ισχυρό γείτονα. Αυτό θα φέρει όφελος στην Ελλάδα, θα βοηθήσει και την Τουρκία.

Στην Ελλάδα όμως, η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή. Βλέπω να υπάρχει προσπάθεια ώστε να καλύψουν τις αποτυχίες τους στρέφοντας το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση προς άλλη κατεύθυνση».

Με πληροφορίες από: haberler

Σχετικές ειδήσεις