ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση από Γιλντιρίμ: «Μην υπολογίζετε την Ελλάδα – Είναι πιο μικρή κι από την Κωνσταντινούπολη»

Πρόκληση από Γιλντιρίμ: «Μην υπολογίζετε την Ελλάδα – Είναι πιο μικρή κι από την Κωνσταντινούπολη»

Συνεχίζει το επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων η Άγκυρα – Υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί για τη χώρα μας από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ

Επιμένει στην προκλητική της στάση απέναντι στην Ελλάδα η Τουρκία, η οποία σχεδόν καθημερινά ανεβάζει τους τόνους, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (04/04/2018) οι νέες προκλήσεις ήρθαν δια στόματος, του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος προχώρησε σε υποτιμιτικούς για τη χώρα μας χαρακτηρισμούς λέγοντας πως η Ελλάδα είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα για τις υποτροφίες στα Πανεπιστήμια είπε: «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν για την προσβασιμότητα στα Πανεπιστήμια, πρώτη είναι η Ελλάδα και δεύτερη η Τουρκία». Το γεγονός αυτό φαίνεται πως ενόχλησε τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος απείλησε προειδοποίησε τη χώρα μας, λέγοντας πως «θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε όσο η Ελλάδα παραμένει ήσυχη».

«Μη μετράτε όμως την Ελλάδα. Είναι μια χώρα όσο μια πόλη μας. Είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη. Δεν πειράζει. Είμαστε γείτονες. Θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε όσο η Ελλάδα παραμένει ήσυχη» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τραμπ ρίχνει «πόρτα» στον Ερντογάν και στρέφεται στην Ελλάδα!

Συναγερμός! «Απόβαση» Τούρκων στην Ελλάδα - Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της Eurostat

Σχετικές ειδήσεις