ΕΘΝΙΚΑ

Μποζντάγ: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής

Μποζντάγ: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ,επιχειρώντας να αποσυνδέσει το θέμα των «δύο» με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, των οποίων την έκδοση ζητά η Τουρκία.

Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται επί 38 ημέρες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ούτε να έχει οριστεί η ημερομηνία της δίκης τους.

Μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί δύο αιτήματα αποφυλάκισής τους, καθώς και δύο εφέσεις που έχουν καταθέσει οι συνήγοροί τους.

Παράλληλα, χθες το βράδυ (07/04) ανακοινώθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι, η Άγκυρα έκανε δεκτό το αίτημα για επίσκεψή τους από τον Μητροπολίτη Αδριανούπολης, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι το Μεγάλο Σάββατο ο Τούρκος αντιπρόεδρος είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον των Ελλήνων πολιτικών υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι «ανεπαρκείς» πολιτικοί προσπαθούν να τορπιλίσουν τις σχέσεις Άγκυρας - Αθήνας.

Σε δύο μηνύματά του στο Twitter, o Μπεκίρ Μποζντάγ, που είναι και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, έγραψε: «Η Τουρκία έχει κάνει πολλά θετικά βήματα για να βελτιώσει και να δυναμώσει τη σχέση της με την Ελλάδα. Παρά αυτή την αλήθεια, ορισμένοι ανεπαρκείς πολιτικοί της Ελλάδας έχουν στόχο να διαταράξουν αυτές τις σχέσεις».

Με δεύτερο tweet, συμπλήρωσε: «Η Τουρκία επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα. Οι προκλητικές και άδικες δηλώσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αξιολογώντας τη στάση της Τουρκίας ως αδυναμία δεν είναι προϊόν εξυπνάδας και οράματος».

Πηγή φωτογραφίας, πληροφορίες: haberturk.com

Σχετικές ειδήσεις