ΕΘΝΙΚΑ

Συγκίνηση: Κενά τραπέζια σε στρατόπεδα και άδεια στασίδια σε ναούς για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Συγκίνηση: Κενά τραπέζια σε στρατόπεδα και άδεια στασίδια σε ναούς για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Έλληνες στρατιωτικοί | Ειδήσεις: Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχάσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι εδώ και περίπου 40 ημέρες στην Αδριανούπολη και ανήμερα το Πάσχα (08/04/2018) σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας, με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπήρχαν δύο θέσεις κενές, προς τιμήν τους.

Μέσα σε κλίμα βαθιά συγκίνησης, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε το πασχαλινό γλέντι στο ΚΕΥΠ Λαμίας, όπου με εντολή του ταξίαρχου Βασίλη Μπελλου, στήθηκε ένα τραπέζι με δύο κενές καρέκλες στο μέσον της αίθουσας. Επρόκειτο για μια κίνηση αφιερωμένη στον υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

keyp1

Τις σχετικές φωτογραφίες ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Περιφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος κατά την επίσκεψή του και έγραψε σχετικά: «Γλυκόπικρα και έντονα φορτισμένα συγκινησιακά συναισθήματα κατά την σημερινή μου επίσκεψη στο ΚΕΥΠ Λαμίας. -Από την μία πλευρά συναισθήματα χαράς να βρίσκεσαι ανάμεσα στα στρατευμένα παιδιά μας και να ανταλλάσσεις ευχές και από την άλλη πίκρας να αντικρύζεις ένα γεμάτο τραπέζι με δυο άδειες καρέκλες που περιμένουν τους 2 φυλακισμένους στις τουρκικές φυλακές στρατιωτικούς μας ! -Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά για αυτή τη συμβολική του ενέργεια τον ταξίαρχο και διοικητή του ΚΕΥΠ Λαμίας κ.Βασίλη Μπέλλο, να ευχηθώ σε όλους σας Χριστός Ανέστη και προπάντων να ευχηθώ και στα δυο παιδιά μας που συνεχίζουν να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά σύντομα να τα έχουμε κοντά μας!».

Εξάλλου, σε πολλές εκκλησίες της Καστοριάς (σ.σ. πατρίδα του υπολοχαγού Μητρετώδη) κρατήθηκαν άδεια στασίδια σε ένδειξη τιμής για τα δύο παλικάρια.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Σχετικές ειδήσεις