ΕΘΝΙΚΑ

Το Newsbomb.gr στην καρδιά του Αιγαίου: Οδοιπορικό σε Καστελλόριζο - Στρογγυλή - Ρω

Το Newsbomb.gr στην καρδιά του Αιγαίου: Οδοιπορικό σε Καστελλόριζο - Στρογγυλή - Ρω

Οδοιπορικό Newsbomb.gr σε Καστελλόριζο - Στρογγυλή - Ρω: Στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, το πρώτο ειδησεογραφικό site της χώραςσας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σοβαρότητα, νηφαλιότητα και πάντα με αναλυτικό ρεπορτάζ, το Newsbomb.gr παρουσιάζει και αναλύει όλα όσα συμβαίνουν στην ευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως στο Αιγαίο και την Κύπρο - Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουλαράκος μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου στην οποία αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 17/04/2018 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Γενναιότητα, αποφασιστικότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τι δηλώνουν αξιωματικοί του Στρατού στο Newsbomb.gr για τις προκλήσεις των Τούρκων

Εδώ και πολύ καιρό, με συνεχή αρθρογραφία από το Newsbomb.gr είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο να «σκάσουν» στα χέρια της κυβέρνησης όλα τα εθνικά ζητήματα που αφορούν στις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας.

kaste

Αποστολή στα Δωδεκάνησα: Βασίλης Σκουλαράκος

Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν τα όσα εδώ και πολύ καιρό υπογραμμίζαμε... ότι τα εθνικά ζητήματα απαιτούν προσοχή, διορατικότητα, ρεαλισμό και κυρίως υπευθυνότητα.

Παρά τις διεθνείς συνθήκες, παρά τα δεκάδες πρωτόκολλα, οι γειτονικές χώρες επιμένουν να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και μας απειλούν ανοιχτά με πόλεμο, οι Σκοπιανοί δηλώνουν Μακεδόνες και απαιτούν να βάλουμε και την υπογραφή μας και οι Αλβανοί υποστηρίζουν πως τα σύνορά τους είναι στην Πρέβεζα απαιτώντας και μερίδιο στην ΑΟΖ του Ιονίου.

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν οι «γείτονες» συνεχίσουν να προκαλούν.

Όλα κρέμονται σε μια κλωστή...

Η απώλεια του πιλότου μας Γιώργου Μπαλταδώρου, η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και η εμμονή της Τουρκίας με την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Καστελλόριζο, δεν είναι καθόλου τυχαία.

Οι Τούρκοι εποφθαλμιούν το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου (Μεγίστη, Ρω και Στρογγυλή) για περισσότερο από μισό αιώνα.

Το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουλαράκος θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στην καρδιά της Ελλάδας, στην καρδιά του Αιγαίου και θα σας μεταφέρουμε λεπτό προς λεπτό το υψηλό εθνικό φρόνημα των κατοίκων που φυλάνε Θερμοπύλες, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που δεν κάνουν πίσω ούτε μισό βήμα σε ζητήματα που αφορούν την Εθνική μας κυριαρχία.

Δείτε τις πρώτες εικόνες με την ελληνική κανονιοφόρο που ξεκινά περιπολία από νωρίς το πρωί

Με απευθείας συνδέσεις, βίντεο, φωτογραφίες και ρεπορτάζ θα σας ενημερώσουμε για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά και για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Η ψυχρή ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά αποτυπώνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο Αιγαίο.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων έχουν αυξηθεί από 414 το 2016 σε 1.998 το 2017. Μόνο εντός του πρώτου διμήνου του 2018 έχουν ανέλθει σε 244. Στον αέρα, οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου ήταν 1.671 το 2016 και 3.317 το 2017, ενώ το ίδιο διάστημα οι εμπλοκές από 68 εκτοξεύθηκαν στις 176. Μειώθηκαν οι υπερπτήσεις (από 57 το 2016 σε 39 το 2017), αλλά την ίδια στιγμή οι οπλισμένοι σχηματισμοί υπερδιπλασιάστηκαν (από 68 το 2016 σε 257 το 2017) – στοιχείο που ενισχύει τους φόβους περί ατυχήματος.

Πιθανότητα οπισθοχώρησης της Άγκυρας δεν προβλέπεται ξεκαθαρίζουν διπλωματικές πηγές. Επιπλέον, εικάζεται ότι οι Τούρκοι μπορεί να εκμεταλλευθούν τα ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή, ώστε να αποκομίσουν κέρδη στο Αιγαίο ή στην Κύπρο.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ανατολική Μεσόγειο είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της εμπόλεμης σύρραξης. Και δεν εννοούμε απλά ενός «θερμού» επεισοδίου… εννοούμε κανονική μάχη που θα έβαζε «φωτιά» σε όλη την ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια καθώς, η ένταση θα ξεπερνούσε τα όρια ενός «τοπικού» επεισοδίου.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η λογική είναι άγνωστη λέξη για τον «σουλτάνο» Ερντογάν, είναι πιθανό η Τουρκία να επιχειρήσει μία «κλιμακούμενη» επίθεση κατά της Ελλάδας. Κλιμακούμενη εννοούμε πως με αφορμή ένα επεισόδιο στο Αιγαίο ή τον Έβρο, θα υψώσει πολεμικούς τόνους και θα κινηθεί προβοκατόρικα. Η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία το γνωρίζει καλά αυτό και στέλνει από τώρα 7.000 στρατιώτες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Για την Ελλάδα, οποιαδήποτε επιθετική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας αποτελεί μονόδρομο… δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε να παρακαλάει για βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων. Πρέπει να απαντήσει και να δράσει αστραπιαία από την πρώτη στιγμή, αποτρέποντας τον κίνδυνο.

Για το λόγο αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή και εκπαιδεύονται καθημερινά για να αντιμετωπίσουν κάθε κίνδυνο.

«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Δεν θα είναι έκπληξη να έχουμε ένα επεισόδιο το οποίο μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και σε σύρραξη» επισημαίνουν στο Newsbomb.gr έμπειροι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού που συναντήσαμε στη Ρόδο. «Ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στους Τούρκους; Ποιος ξέρει τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του Ερντογάν;» διερωτώνται. «Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας. Να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, ώστε να να μην αιφνιδιαστούμε σε περίπτωση που κλιμακωθεί περισσότερο η κατάσταση», αναφέρουν.

Η εκπαίδευση και στα τρία Σώματα είναι καθημερινή και όπως τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη στο Newsbomb.gr, το αξιόμαχο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως και το ηθικό στρατεύσιμων και μόνιμων.

Σχετικές ειδήσεις