ΕΘΝΙΚΑ

Επίδειξη δύναμης από Τούρκους χάκερς: Απειλούν με διαρροή στοιχείων του ελληνικού ΥΠΕΞ

Επίδειξη δύναμης από Τούρκους χάκερς: Απειλούν με διαρροή στοιχείων του ελληνικού ΥΠΕΞ

Βρώμικα παιχνίδια από τον κυβερνο - στρατό του Ερντογάν - Με ένα βίντεο – σοκ αποδεικνύουν πως έχουν πρόσβαση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικώνκαι απειλούν να διαρρεύσουν στοιχεία- Πώς θα απαντήσουν οι Έλληνες χάκερς

Απειλές ότι θα προχωρήσουν σε νέες επιθέσεις το επόμενο διάστημα εκτόξευσαν οι Τούρκοι χάκερς που ευθύνονται για τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων η σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι επιθέσεις τους σε ελληνικές ιστοσελίδες, με τελευταία αυτή στην σελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας χάντμπολ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, θέτοντας σε συναγερμό τις ελληνικές Αρχές.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διαθέτει το δικό του κυβερνο-στρατό που αποτελείται από τρεις ισχυρότατες ομάδες- παρακλάδια με δεκάδες εθνικιστές χάκερ. Άλλωστε, από το ύφος των μηνυμάτων που άφησαν στις ελληνικές ιστοσελίδες που χτύπησαν αποδεικνύουν από ποιον κατευθύνονται… και δεν είναι άλλο από το καθεστώς Ερντογάν.

Το μήνυμα το οποίο εμφανιζόταν στην σελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας χάντμπολ ήταν το ίδιο με αυτό που ανέβασαν και στην επίθεση τους στην σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο ως γνωστό πέραν των απειλών «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα», αναφέρεται και στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

23

Μετά το ΑΠΕ οι Τούρκοι έβαλαν στο στόχαστρο τους την ιστοσελίδα της εταιρείας SUZUKI. Όση ώρα η σελίδα παρέμενε εκτός λειτουργίας έπαιζε η μουσική της ταινίας που παρήγγειλε ο Ερντογάν, με τον τίτλο “Σαβάς”, που εκτός της ιστορικής παραχάραξης, υμνεί τις τουρκικές θηριωδίες στην Σμύρνη.

Ακολούθησε επίθεση και στην εφημερίδα "Ρεθεμνιώτικα Νέα", με το ίδιο απειλητικό μήνυμα και αναφορά στους «8».

«Θα διαρρεύσουμε στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας»

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι Τούρκοι χάκερς δεν διστάζουν να απειλήσουν ακόμη και με διαρροή στοιχείων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία, όπως ισχυρίστηκαν έχουν περιέλθει στην κατοχή τους. Μάλιστα, σε μία επίδειξη ισχύος έδειξαν ένα βίντεο στο οποίο αποδεικνύουν πως όχι μόνο έχουν πρόσβαση στο ελληνικό ΥΠΕΞ, αλλά και πώς μπορούν να ανεβάσουν ότι μήνυμα θέλουν.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για ποιο λόγο προχώρησαν στην επίθεση κατά του ΑΠΕ – ΜΠΕ ήταν σαφείς. «Για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς».

«Πριν από μία εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί. Και ο λόγος είναι που τα 8 μέλη του FETO (κίνημα Γκιουλέν) που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσής μας στις κρατικές ιστοσελίδες».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

«Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις αν δεν αλλάξει στάση η Ελλάδα»

Οι Τούρκοι χάκερς υποστηρίζουν πως οι διαδικτυακές επιθέσεις κατά της Ελλάδας θα συνεχιστούν εφόσον η Ελλάδα συνεχίζει τη γραμμή που ακολουθεί, παραπέποντας στους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

«Θα συνεχίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρει η Ελλάδα για την FETO. Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή της κι εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες» προειδοποίησε ο Τούρκος χάκερ.

Το γκρουπ των Τούρκων χάκερς, το οποίο βρίσκεται πίσω από τις πέντε συνολικά επιθέσεις που έγιναν μέσα σε δύο ημέρες σε ελληνικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με τους ίδιους αποτελείται από χιλιάδες άτομα.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Περιστατικά «κυβερνοεπίθεσης» αντιμετωπίζονται άμεσα

«Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες» απάντησαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ισχυρισμούς των Τούρκων χάκερς. Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ «ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί».

Πώς θα απαντήσουν οι Έλληνες χάκερς

Από την πλευρά τους οι Έλληνες χάκερ παρακολουθούν το θέμα και δηλώνουν έτοιμοι να επέμβουν ανα πάσα στιγμή.

«Θα επιδιώξουν ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα όσο πλησιάζουμε προς τις τουρκικές εκλογές» εκτιμούν.

«Έχουμε πάρει τα μέτρα μας για να μπορέσουμε να αμυνθούμε σε μια κυβερνοεπίθεση μεγάλης κλίμακας», τονίζουν.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr εικόνες από την πρόσβαση των χάκερς στο ελληνικό ΥΠΕΞ

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές του Έβρου

Σχετικές ειδήσεις