ΕΘΝΙΚΑ

Έξαλλοι στις ΗΠΑ με τον Ερντογάν: «Νεκρώνουν» όλα τα αμερικανικά οπλικά συστήματα της Τουρκίας

Έξαλλοι στις ΗΠΑ με τον Ερντογάν: «Νεκρώνουν» όλα τα αμερικανικά οπλικά συστήματα της Τουρκίας

Εκνευρισμένος ο Τραμπ με τις τακτικές του «σουλτάνου» - Τελεσίγραφο για την αγορά των S-400

Ο νέος ετήσιος Νόμος Εθνικής Άμυνας (NDAA), ο οποίος ελέγχει το επίπεδο των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ, κινδυνεύει να καθηλώσει στα αεροδρόμια όλα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αν ο Ερντογάν δεν κάνει «πίσω» στο θέμα των πυραύλων S-400.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ξεκάθαρα την πρόταση της «προσωρινής παύσης» όλων των πωλήσεων όπλων και χορήγησης ανταλλακτικών στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Μιλάμε ότι εκτός της πιθανής μη παραλαβής των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, δεν θα παραδοθούν ημιαυτόματα όπλα ύψους 1,2 δισ. Δολαρίων, η Τουρκία δεν θα παραλάβει πυραύλους stinger για τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω η υποστήριξη σε «κρίσιμα» ανταλλακτικά στα αεροσκάφη F-16 και F4 PHANTOM που είναι η «ραχοκοκαλιά» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και η οποία μετά την εκδίωξη εκατοντάδων έμπειρων πιλότων από το τουρκικό καθεστώς, τώρα κινδυνεύει να δει τις «ετοιμότητες» των τουρκικών αεροσκαφών στο ναδίρ.

Ίσως γι’ αυτό να «έκοψαν» τις πολλές εξόδους τα τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, διότι αν και εφόσον περάσει ο νόμος Τραμπ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα.

Σχετικές ειδήσεις