ΕΘΝΙΚΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ για την ονομασία των Σκοπίων

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ για την ονομασία των Σκοπίων

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΝτόναλντ Τουσκ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 13.00 ώρα Ελλάδος (12.00 ώρα Βρυξελλών) για να μιλήσουν για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Το τηλεφώνημα του Προέδρου Τουσκ εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης στους ηγέτες των κρατών μελών, όπως κάθε φορά πράττει ενόψει της Συνόδου. Ωστόσο, ο Τουσκ θέλησε να ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία στις διαπραγματεύσεις του ονοματολογικού σχετικά με το Σκοπιανό.

«Λαμβάνουμε θετικά μηνύματα τόσο από την Αθήνα όσο και από τα Σκόπια» σημείωσε ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας πως οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ, θα έχουν διμερή συνάντηση στο πλαίσιο της Συνόδου των Δυτικών Βαλκανίων, τονίζοντας όμως πως προφανώς και δεν θα υπάρξει κάποια τελική συμφωνία στη Σόφια.

Κρίσιμος μήνας για τον αξιωματούχο φαίνεται να είναι ο Ιούνιος, καθώς είναι και ο μήνας έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. «Ευελπιστούμε να υπάρξει μια θετική έκβαση είπε», αλλά ξεκαθάρισε πως η κύρια έμφαση δίδεται τώρα στις διμερείς διαβουλεύσεις Αθήνας-Σκοπίων.

Σχετικές ειδήσεις