ΕΘΝΙΚΑ

Ζάεφ: Είμαι έτοιμος να προχωρήσω για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν»

Ζάεφ: Είμαι έτοιμος να προχωρήσω για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν»

Ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίζεται θετικός στην προοπτική της ονομασίας των Σκοπίων σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρει ότι: η «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν» είναι μία λύση, για την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω.

Νωρίτερα, ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ καθώς και τους επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, για τις λεπτομέρειες της προσφατης συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ονοματολογικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας, ο κ. Ζάεφ ενημέρωσε για το πιο πρόσφατο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία. «Με τη μέγιστη ευθύνη, επίγνωση και δέσμευση στα κρατικά συμφέροντα», ενημέρωσα τον Πρόεδρο, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους ηγέτες των VMRO-DPMNE και DUI πως οι δύο κυβερνήσεις «έχουν συζητήσει μια επιλογή και μία λύση που θα μπορούσε να είναι αποδεκτή και για τα δύο μέρη. Η Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας είναι ο πιθανός συμβιβασμός», δήλωσε ο κ. Ζάεφ.

Αυτή η πρόταση ενισχύει τη θεμελίωση της χώρας μας είπε ο κ. Ζάεφ σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο: «Το Ίλιντεν είναι το λαμπρό μας μέλλον, αυτό το όνομα ενδυναμώνει την ταυτότητά μας και η Ίλιντεν Μακεδονία είναι μια εγγύηση για μια πολυεθνική Μακεδονία». Πρόσθεσε επίσης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «Θα δεχθούμε γενική χρήση για αυτή την ονομασία, ενώ θα υπάρξουν στάδια για τη χρήση της στο εσωτερικό».

Σχετικές ειδήσεις