ΕΘΝΙΚΑ

«Γκριζάρουν» το Αιγαίο οι Τούρκοι: Ο αγώνας μας για την «Μπλε Πατρίδα» συνεχίζεται (vid)

«Γκριζάρουν» το Αιγαίο οι Τούρκοι: Ο αγώνας μας για την «Μπλε Πατρίδα» συνεχίζεται (vid)

Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα προκειμένου να ικανοποιήσει τις παράνομες διεκδικήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο είναι η Τουρκία.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας

Το καθεστώς Ερντογάν πυρπολεί καθημερινά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με απειλές επιχειρεί να «γκριζάρει» το Αιγαίο με σκοπό να μας οδηγήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να αλλάξει το status quo στην περιοχή μας.

Μιλώντας σε ημερίδα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Τουρκίας με θέμα την Αμυντική Βιομηχανία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Έχουμε τονίσει και συνεχίζουμε να τονίζουμε στους συνομιλητές μας με σαφές και ηχηρό τρόπο την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε με όλα τα κατάλληλα μέτρα τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε σε αυτό το θέμα επ’ ουδενί. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και συνεχίζουμε να τα λαμβάνουμε».

Ο Χουλουσί Ακάρ, έχει βρει έναν νέο όρο για την Ανατολική Μεσόγειο κατονομάζοντάς την «μπλε Πατρίδα», καθώς η χώρα του περιβάλλεται από 3 θάλασσες, για τις οποίες δίνει έναν μεγάλο αγώνα, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ο αγώνας μας σε αυτό που ονομάζουμε "μπλε Πατρίδα" συνεχίζεται. Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο, όπου κι αν αυτή βρίσκεται, δεν είναι δυνατόν να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας και κανένα δίκαιό μας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες».

Την ίδια στιγμή από το λιμάνι της Αττάλειας απέπλευσε το πρωί το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Πορθητής» για να εκτελέσει την πρώτη γεώτρηση στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου στον στόχο «Αλάνια 1».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ΣΚΑΪ: