ΕΘΝΙΚΑ

Συνεχίζονται οι προκλήσεις: Η Τουρκία έβγαλε τον στόλο της στο Αιγαίο (pics)

Συνεχίζονται οι προκλήσεις: Η Τουρκία έβγαλε τον στόλο της στο Αιγαίο (pics)

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο. Οι Τούρκοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δηλώσουν παρών στο Αιγαίο πέρα από τα λόγια προχωρούν και σε πράξεις καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ δείχνουν να τους προβληματίζουν.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό τις τελευταίες τρεις ημέρες πραγματοποιεί αποβατική άσκηση στο Αιγαίο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έχει εκδώσει το γενικό επιτελείο ναυτικού της Τουρκίας πρόκειται για εκπαιδευτική άσκηση που πραγματοποιεί η Διοίκηση Αμφίβιων Επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι από ελληνικής πλευράς το Πολεμικό Ναυτικό και οι μονάδες επιφανείας, όπως και τα υποβρύχια, είναι έτοιμα να δώσουν την πρέπουσα απάντηση στους Τούρκους σε περίπτωση που χρειαστεί.

Όσον αφορά την τουρκική άσκηση, σε αυτή συμμετέχουν 17 πλοία, τρία ελικόπτερα, δύο περιπολικά σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, πεζοναύτες και βατραχάνθρωποι. Από αέρος έχουν διατεθεί τρία αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας και δύο ελικόπτερα του στρατού Ξηράς.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (16/11) και σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι όλες αυτές τις ημέρες κινήθηκαν κοντά στις ακτές τους.

Το τουρκικό επιτελείο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της αποβατικής δύναμης.

Όπως θα δείτε σε πολλές από αυτές φιγουράρει το νεότερο απόκτημα, το αποβατικό κλάσης Μπαϊρακτάρ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.

Με πληροφορίες από pentapostagma.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσαβούσογλου απειλεί με πόλεμο Ελλάδα και Κύπρο: «Έχουμε κι άλλη επιλογή εκτός από τη διπλωματία»