ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί ο Μπερίσα: Να καταργηθεί η επέτειος του «ΟΧΙ» - Στημένο το επεισόδιο με τον Κατσίφα

Προκαλεί ο Μπερίσα: Να καταργηθεί η επέτειος του «ΟΧΙ» - Στημένο το επεισόδιο με τον Κατσίφα

Επίθεση κατά της Ελλάδας από τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας - Χαρακτήρισε εξτρεμιστή τον δολοφονημένο 35χρονο Έλληνα ομογενή

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το Newsbomb.gr είχε επισημάνει τις προκλητικές τακτικές της αλβανικής ηγεσίας κατά της ελληνικής μειονότητας.

Η κυβέρνηση Ράμα, αλλά και πολιτικοί όπως ο Σαλί Μπερίσα - που όλοι γνωρίζουμε την καταστροφή που προκάλεσε στον αλβανικό λαό – έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με στόχο να τους εκδιώξουν από τον τόπο τους.

Οι πρακτικές είναι γνωστές εδώ και χρόνια και αποκαλύφθηκαν με τον χειρότερο τρόπο όταν η αλβανική αστυνομία σκότωσε εν ψυχρώ τον 35χρονο Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Η ηγεσία της Αλβανίας παραμένει αμετανόητη για τη δολοφονία του νεαρού ομογενούς ενώ, ο προκλητικός Μπερίσα ζήτησε με περίσσιο θράσος να καταργηθεί ο εορτασμός του “ΟΧΙ” στην Βόρεια Ήπειρο χαρακτηρίζοντάς τον «σοβινιστική γιορτή».

Μιλώντας σε εκπομπή του «REPORT TV», o πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, επιχειρώντας να ικανοποιήσει το εθνικιστικό του ακροατήριο, συνέδεσε τον Κατσίφα με παραστρατιωτικές ελληνικές οργανώσεις, αφήνοντας αιχμές πως πίσω από το περιστατικό κρύβεται η Ελλάδα με στόχο την... Βόρειο Ήπειρο.

«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως "βορά των σφαιρών". Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος. Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μπερίσα -στρέφοντας τα πυρά του και κατά του Έντι Ράμα- επαναλαμβάνοντας τη θέση του για κατάργηση του εορτασμού της επετείου του «ΟΧΙ» στις μειονοτικές περιοχές.

«Ο εορτασμός του «ΟΧΙ» δεν πρέπει να γιορτάζεται, είναι πια γνωστό το τι έγινε», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απάντηση στις προκλήσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις: Μπήκε στην κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros με τέσσερα πολεμικά πλοία