ΕΘΝΙΚΑ

Αυτός είναι ο χάρτης της ντροπής! Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσιάζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Αυτός είναι ο χάρτης της ντροπής! Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσιάζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Νέος χάρτης - ντροπή παρουσιάζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» - Αυτή τη φορά ο χάρτης εμφανίζεται σε κρατικό φορέα και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας! Οι… υπεύθυνοι συνέταξαν ένα απολογητικό σημείωμα επιρρίπτοντας ευθύνες στη… Google – Δείτε το ντοκουμέντο που ανάβει «φωτιές» στο διπλωματικό θρίλερ

Επιδημία… χαρτών που εμφανίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» με φόντο το πολυετές διπλωματικό θρίλερ για την επίσημη ονομασία των Σκοπίων πλήττει νευραλγικές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.

Μετά τα ημερολόγια που άρχισαν να διανέμονται από την Ελληνική Αστυνομία με χάρτη που παρουσιάζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τα Κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο», τα οποία αναγκάστηκαν να αποσύρουν κακήν κακώς, ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φέρνει στο φως νέο χάρτη. Τα Σκόπια εμφανίζονται ξανά ως «Μακεδονία». Ωστόσο, αυτή τη φορά έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα, αυτός ο χάρτης δεν αποσύρθηκε, όταν έγινε αντιληπτό ότι γράφει «Μακεδονία» αντί για Σκόπια, αλλά οι υπεύθυνοι θεώρησαν αρκετό να συντάξουν… απολογητικό σημείωμα, το οποίο τον συνοδεύει.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) στο οποίο παρουσιάζονται τα ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση, το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο συνοδεύονται από χάρτη για τον εντοπισμό τους από τους υποψήφιους επενδυτές με τον τίτλο «χάρτης χαρτοφυλακίου».

Ο χάρτης αυτός βόρεια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Σκοπίων, γράφει «Μακεδονία».

Δείτε το χάρτη στη gallery του Newsbomb.gr

«Η Google ευθύνεται για το χάρτη»

Οι επικεφαλής της ιστοσελίδας, πάντως, σπεύδουν να διαχωρίσουν τη θέση τους ρίχνοντας την ευθύνη στην… Google.

«Η ονομασία “Μακεδονία” που αποδίδεται στη γειτονική χώρα, όπως φαίνεται στο χάρτη, έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc., ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”» γράφουν στο σημείωμά τους και συνεχίζουν σαν να πρόκειται για site ιδιωτικής εταιρείας και όχι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

«Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της ελληνικής κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι “Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)”».

Το υπουργείο, μάλιστα, ολοκληρώνει το σημείωμα παραθέτοντας την απόφαση του ΟΗΕ βάσει της οποίας έχει οριστεί η επίσημη ονομασία των Σκοπίων. «…Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δείτε το σημείωμα στη gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δώρα στο Δημόσιο: Επιστρέφονται 13ος και 14ος μισθός – Πώς θα πάρετε τα αναδρομικά

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες - Η «Πηνελόπη» θα σαρώσει τη χώρα με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνι

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι