ΕΘΝΙΚΑ

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε καμία εξέλιξη ενάντια στα δικαιώματα μας

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε καμία εξέλιξη ενάντια στα δικαιώματα μας

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας επαναβεβαιώνει ότι δεν θα επιτραπεί καμία εξέλιξη ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντα Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

«Επαναβεβαιώνεται ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί καμία εξέλιξη ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας του οποίου προέδρευσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Η συνεδρίαση διάρκεσε πέντε ώρες και ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου είχε εξαπολύσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «απερίσκεπτες» τις ενέργειες της Αθήνας και της Λευκωσίας, έχοντας και την υποστήριξη κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, προειδοποιώντας όμως πως η συμπεριφορά τους συνιστά «απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

«Η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της "Νότιας Κύπρου" με την υποστήριξη ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών αποτελεί πηγή απειλής και κινδύνου πρωτίστως γι' αυτές», είπε ο Ερντογάν.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Ερντογάν υπογράμμισε πως η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει «ούτε στο ελάχιστο» από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

Κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο πως προσπαθούν να επιβάλουν την οικονομική και πολιτική κυριαρχία τους σε ζώνες όπου δεν έχουν δικαιώματα, επαναλαμβάνοντας την πάγια στρατηγική της Τουρκίας να αμφισβητεί την κυριότητα επί περιοχών και τις θαλάσσιες ζώνες που απορρέουν από αυτήν.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε ΕΔΩ πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πόσα χρήματα θα πάρετε (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Μπάγια Αντωνοπούλου: Γι' αυτό έφυγα από τον Γιώργο Παπαδάκη