ΕΘΝΙΚΑ

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου

Καλώντας τους Έλληνες του εξωτερικού να πάρουν μια γενναία απόφαση και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση του 12ουσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ανέπτυξε το σχέδιο του κόμματος του για την ανάσχεση του «brain drain».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η καλύτερη πολιτική για να αντιμετωπιστεί η φυγή των νέων κι όχι μόνο σε Ευρώπη αλλά και σε άλλους ηπείρους είναι αν δημιουργηθούν καλές δουλείες στην Ελλάδα. «Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:«Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις απασχόλησης».

Ετσι κάλεσε του Έλληνες του εξωτερικού να πάρουν μια τολμηρή απόφαση και να αφήσουν τη ζωή που έχουν δημιουργήσει εκτός της Ελλάδας. «Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή η οποία έρχεται, θα μπορέσει να στείλει αυτό το μήνυμα στα νέα παιδιά. Ότι, ναι, αξίζει τον κόπο να κάνετε μια δεύτερη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τονίζοντας: «Υπάρχουν πάρα πολλά νέα παιδιά, τα οποία σήμερα ξενιτεύονται από ανάγκη, γιατί πολύ απλά θέλουν να σπουδάσουν σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και η χώρα μας δεν τους δίνει αυτή τη δυνατότητα. Είναι ο απόλυτος παραλογισμός. Είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου, η οποία δενεπιτρέπει σε μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια να λειτουργούν στη χώρα μας. Και αυτός ο αναχρονισμός θα τελειώσει με την πρότασή μας για τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16»

Όσον αφορά στον απόδημο ελληνισμό και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση για ψήφο από τον μόνιμο τόπο κατοικίας και συμπλήρωσε ότι «οι επόμενες εκλογές θα είναι οι τελευταίες εκλογές, στις οποίες θα χρειαστεί να έρθετε στη χώρα σας για να ψηφίσετε. Γιατί από τις μεθεπόμενες θα μπορείτε να ψηφίζετε από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας».

Αυστηρή προειδοποίηση στον Ράμα

Με αφορμή τις προκλητικές κινήσεις της Αλβανικής κυβέρνησης που έχουν ως στόχο την αρπαγή των περιουσιών των ομογενών στην Βόρεια Ήπειρο, ο Κυριάκος Μαρινάκης έστειλε σαφές μήνυμα στον Εντι Ράμα. «Δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου.Να γνωρίζει η γειτονική χώρα ότι, αν θέλει να κρατήσει ζωντανή την προοπτική της να γίνει κάποια στιγμή μέλος της ΕΕ -κάτι το οποίο όλοι το επιθυμούμε- είναι μια πορεία στην οποία καμία έκπτωση από την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων δεν χωρά. Το μήνυμα, λοιπόν, αυτό είναι ξεκάθαρο, απευθύνεται προς όλους, απευθύνεται προς τις γειτονικές χώρες και απευθύνεται προφανώς και προς την ίδια την Ε.Ε. που αποτελεί τον τελικό θεματοφύλακα και κριτή της πορείας προσέγγισης με την Ευρώπη όλων των υποψηφίων προς ένταξη χωρών».

Διαβάστε επίσης: Είστε άνεργος; Αυτά είναι τα τρία νέα προγράμματα – Δείτε αν είστε δικαιούχος