ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτη πρόκληση από πρώην σύμβουλο Ερντογάν:18 ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία

Απίστευτη πρόκληση από πρώην σύμβουλο Ερντογάν:18 ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία

Στα άκρα οδηγούν την κατάσταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι μετά την υπερπτήση δύο μαχητικών τους αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο, λίγα λεπτά αφότου είχε αναχωρήσει από το νησί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Καμμένος.

Σύμφωνα με υπουργείο Εθνικής Αμυνας το ζεύγος των τουρκικών F- 16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 08:42 σήμερα και ένα λεπτό αργότερα (08:43) πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Στις 08:44 το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών εξήλθε του FIR Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Καμμένος που βρίσκονταν στο νησί με δηλώσεις του είχε προειδοποιήσει, λίγη ώρα νωρίτερα, τους γείτονες ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί», ενώ, χθες, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης διαμήνυε προς κάθε κατεύθυνση «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Την ίδια ώρα όμως που οι Ελληνες αξιωματούχοι μιλούσαν για τα αυτονόητα, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, οι Τούρκοι για άλλη μια φορά ήρθαν δηλώσουν τις αυθαίρετες διεκδικήσεις τους.

Οι πρωτοφανείς τουρκικές διεκδικήσεις

Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε 18 νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό της γειτονικής χώρας έριξε ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά τονίζοντας ότι: «Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης».

Ο Ουμίτ Γιαλίμ που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την περίοδο 2009 – 2010 έχει προχωρήσει και άλλες φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες εξωπραγματικές θεωρίες που ως στόχο είχαν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλίμα πόλωσης εθνικισμού από την πλευρά της Τουρκίας.

Μάλιστα ο απίστευτος κ. Γιαλίμ έχει ισχυριστεί ότι η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα κατά το 1/4 και πως τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν υπό τουρκική κυριαρχία! Σύμφωνα με την απίθανη αυτή θεωρία, η Ελλάδα δικαιούται το 1/4 του νησιού, η Βουλγαρία το άλλο και το Μαυροβούνιο με τη Σερβία τα υπόλοιπα κομμάτια.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στο Αιγαίο: Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Καστελλόριζο