ΕΛΛΑΔΑ

Xάος στις εφορίες της Θεσσαλονίκης

Xάος στις εφορίες της Θεσσαλονίκης

Χαώδης είναι η εικόνα που παρουσιάζουν από νωρίς το πρωί οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ), της Θεσσαλονίκης, αφού έχουν σπεύσει εκεί πολλοί φορολογούμενοι, οι οποίοι επιδιώκουν να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.


Μεγάλη είναι η μερίδα των πολιτών που καταθέτει τις πινακίδες των Ι.Χ με τη δέσμευση να μην τα μετακινήσουν μέσα στο έτος 2012, ώστε να μην καταβάλλουν τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας αλλά και τα αυξημένα ασφάλιστρα.

Σύμφωνα με τους διευθυντές των εφοριών, φέτος καταγράφεται πρωτοφανής επιστροφή πινακίδων.

Το 2012 εκτιμάται πως στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν λιγότερα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι διευθυντές των Ά και Δ΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, καθώς και εκείνοι της Καλαμαριάς και της Νεάπολης.

Φανερά επακόλουθη φαίνεται να είναι η ολοένα και μεγαλύτερη μη χρησιμοποίηση των Ι.Χ από τους ιδιοκτήτες τους αφού οι έκτακτες εισφορές, η άνοδος των τιμών των καυσίμων, τα αυξημένα ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας, η επιβολή του επιπλέον φόρου 5% στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα (άνω των 2.000 κυβικών) αλλά και στα νεότερα των δέκα χρόνων, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών και την ανεργία, οδηγούν σε αυτή.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στη Δ΄ ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης όπως τόνισε ο διευθυντής της συγκεκριμένης υπηρεσίας ο αριθμός όσων κατέθεσαν μέχρι σήμερα τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους ξεπέρασε ήδη κατά 250 τον αντίστοιχο της περσινής χρονιάς.

Οι διευθυντές των εφοριών απέδωσαν το σημερινό αδιαχώρητο στις ΔΟΥ στη συνήθεια του Έλληνα να τακτοποιεί τις υποθέσεις του την τελευταία στιγμή όσο και στο γεγονός ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΕ-ΔΟΥ), προκήρυξε απεργία για την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.