ΕΛΛΑΔΑ

Γέμισε «πεταλουδίτσες» η παραλιακή

Γέμισε «πεταλουδίτσες» η παραλιακή

του Παναγιώτη Σουρέλη

Σε λεωφόρο του αγοραίου έρωτα έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες η Ποσειδώνος. Από το ύψος του Παλαιού Φαλήρου μέχρι τη Γλυφάδα δεκάδες νεαρές κοπέλες, αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες εκδίδονται για μία χούφτα ευρώ.

Στην πλειοψηφία τους είναι από τη Βουλγαρία, την Αλβανία και το πρώην ανατολικό μπλοκ. Με 50 ευρώ προσφέρουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες μέσα στο αυτοκίνητο σε κάποια αλάνα, ενώ με 70 ευρώ στο ξενοδοχείο. Όμως, το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και Ελληνίδες, οι οποίες μάλιστα συνεχώς αυξάνονται! «Όπως με έχουν πληροφορήσει, είναι και ορισμένες Ελληνίδες, οι οποίες δηλώνουν φοιτήτριες και λένε ότι κάνουν αυτή τη δουλειά, για να εξασφαλίσουν χρήματα για τις σπουδές τους», δηλώνει στο newsbomb ο δήμαρχος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κόκκορης.

ierod_mesa1

Η εξάπλωση της πορνείας στις λεγόμενες «καλές» γειτονιές συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση. Οι παλαιότεροι κάτοικοι της Γλυφάδας και των άλλων όμορων παραλιακών δήμων πρέπει να ανατρέξουν στη δεκαετία του '60 και αρχές του '70, για να θυμηθούν τέτοια φαινόμενα στην περιοχή τους. Σήμερα, Ελληνίδες που μέχρι πρότινος είχαν μία καλή δουλειά, αναγκάστηκαν να βγουν στο πεζοδρόμιο για να ζήσουν τα παιδιά τους. Άλλες μικρότερες σε ηλικία προτίμησαν την εύκολη λύση, αφού η εύρεση αξιοπρεπούς δουλειάς είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, όταν τα ποσοστά της ανεργίας συνεχώς αυξάνονται. «Είναι τραγικό να βλέπεις τόσο νέα κορίτσια να εκτίθενται σε τόσους κινδύνους. Μία κοινωνία δεν έχει μέλλον, όταν υπάρχουν τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα», δηλώνει ο κ.Κόκκορης.

ierod_mesa2

Τα χέρια της αστυνομίας είναι δεμένα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι αστυνομικοί, είναι εξακρίβωση στοιχείων ή κάποια μήνυση. «Υπάρχει νομοθετικό κενό και πρέπει να λυθεί, για να μπορεί και η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», λέει ο κ.Κόκκορης.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός, ότι όση ώρα κάναμε το ρεπορτάζ μας στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, είδαμε πολλά περιπολικά και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να πραγματοποιούν περιπολίες και να κάνουν παρατηρήσεις στις εκδιδόμενες, οι οποίες αποχωρούσαν για μερικά λεπτά, για να επιστρέψουν στη συνέχεια στο πόστο τους περιμένοντας τον επόμενο πελάτη.

ierod_mesa3

Διαβάστε επίσης: Πορνοστάρ για να... βγάλουν το ενοίκιο