ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί καταδικάζουν τα επεισόδια

Οι αστυνομικοί καταδικάζουν τα επεισόδια

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταδικάζει με ανακοίνωσή της τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, αποδίδοντας ευθύνες σε «αυτούς που σχεδίασαν τα αστυνομικά μέτρα».

Η ΠΟΑΣΥ τονίζει ότι τα επεισόδια εμπόδισαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα να εκφράσουν ειρηνικά τη διαμαρτυρία τους «στα επαχθή μέτρα που νομοθέτησαν οι 'τροϊκανοί' εκβιαστές και 'νεκροθάφτες' των ονείρων του λαού μας».

«Για άλλη μια φορά γίναμε στο ίδιο έργο θεατές με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας να εισπράττουν τη μήνη των πολιτών, χωρίς να αναδεικνύονται συνολικά οι διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας - κυβέρνησης, κομμάτων, συνδικάτων και κοινωνίας που ανέχθηκαν και δεν απαίτησαν την απομόνωση των φορέων της βίας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, εθισμένοι στις εικόνες καταστροφής και αδιάφοροι στους δεκάδες τραυματίες, ενίοτε δυστυχώς και νεκρούς-αστυνομικούς και πολίτες», αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών.

«Καλούμε, τέλος, την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους λαϊκούς αγώνες με τη δύναμη της καταστολής.

Ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει το πολιτικό σύστημα δια της πειθούς και του διαλόγου, είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία μας, να επιχειρείται να επιβληθεί δια του 'δικαίου' της πυγμής», τονίζουν οι αστυνομικοί.

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα θα παραχωρήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ν. Παπαγιαννόπουλος.