ΕΛΛΑΔΑ

Δριμύ «κατηγορώ» των αστυνομικών για τα χθεσινά επεισόδια

Δριμύ «κατηγορώ» των αστυνομικών για τα χθεσινά επεισόδια

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε ανοιχτή επιστολή προς τους υπεύθυνους των χθεσινών επεισοδίων, «μιλάει» με σκληρή γλώσσα.


«Συγχαρητήρια Κύριοι,
Καταφέρατε για άλλη μια φορά να μετατρέψετε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε πολεμική σύγκρουση, με τους συνήθεις τραυματίες αστυνομικούς, τις υλικές ζημιές και το διασυρμό της χώρας μας», τονίζουν συνεχίζουν

«Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Την επόμενη φορά, ωστόσο, πολύ φοβόμαστε ότι τα χειρότερα δεν θα μπορέσετε να τα αποτρέψετε.

Είναι θέμα χρόνου αυτό που όλοι απευχόμαστε στον συνεχιζόμενο παράλογο πόλεμο των γηπέδων. Δεν το βλέπετε ή κάνετε ότι δεν το βλέπετε;».

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την έκταση τέτοιων εκτρόπων ενώ χαρακτηρίζουν ανίκανους όλους όσους δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν την προαναγγελθείσα βία

«Τα χθεσινά γεγονότα δεν αποτελούν παρά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Αν και μέρες τώρα οι αποκαλούμενοι χούλιγκαν διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους τις προθέσεις τους, εντούτοις οι υπεύθυνοι πολιτικοί φορείς αποδείχτηκαν και πάλι ανίκανοι να διαφυλάξουν την κοινωνική γαλήνη και την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα, στον οποίο σημειωτέον υπήρχαν οπαδοί μόνο της μιας ομάδας!

Δεν είναι δυνατόν να κινητοποιείται κάθε φορά ολόκληρη η αστυνομία για να αντιμετωπίσει τους αδίστακτους «χούλιγκανς» και όσους τους χειραγωγούν.

Από την πλευρά μας, ως συνδικαλιστικοί φορείς, τονίζουμε ότι δεν έχετε πλέον κανένα ελαφρυντικό προτέρου …εντίμου βίου. Γνωρίζετε και τους δράστες και το συντελούμενο έγκλημα. Σταματήστε να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα και να παριστάνετε τους πολέμιους της γηπεδικής βίας.

Άμεσα θα πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε ένα πιο αξιόπιστο σύστημα αντιμετώπισης ενός φαινομένου χωρίς ευχολόγια, θεατρινισμούς και…πράσινα άλογα που δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Για να εκτονωθεί το κλίμα και ταυτόχρονα να σταλεί ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα απαιτείται μια γενναία απόφαση, πέρα από τα μέτρα που απειλεί να πάρει η σημερινή κυβέρνηση όπως και τόσες προηγούμενες. Οι ξεκάθαρες λύσεις απαιτούν και ξεκάθαρες κουβέντες.

Δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα εκ των υστέρων να κλαίμε ως μωρές παρθένες.

Οι πολίτες, οι ένστολοι πολίτες, όσοι οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο, είμαστε υποχρεωμένοι να συγκρουστούμε στο “πραγματικό πεδίο του αγώνα”, εναντίον όλων εκείνων που εμποδίζουν και δυναμιτίζουν την πολιτιστική και αθλητική μας άνοιξη .

Μαύρο στους μαυρογυαλούρους της ζωής μας».