ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κανονικά πραγματοποιούνται σχεδόν όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Τα επιβατηγά- οχηματαγωγά πλοία για Πάρο και Νάξο αναχώρησαν, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια και για τον Αργοσαρωνικό.

Πάντως, από τον Πειραιά, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «Highspeed 4» για Πάρο, Νάξο, Ίο Θήρα και του «Speedrunner 4» για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο, όπως ανακοίνωσαν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Ακόμη, από λιμάνι του Λαυρίου δεν έχουν αναχωρήσει ακόμα το πλοίο "Μαρμάρι" για Κύθνο και το "Μακεδών" για Κέα.

Επιπλέον, σήμερα το πρωί, το οχηματαγωγό «Αμφιτρίτη» κόλλησε σε αβαθή κατά την αναχώρησή του από τον δίαυλο των Μεγάρων. Το πλοίο αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και συνέχισε το ταξίδι του για την περιοχή της Αγ. Φανερωμένης στη Σαλαμίνα.

Παράλληλα, το κρουαζιερόπλοιο «Cristina- Caterina», με 326 επιβάτες ακούμπησε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στο κρηπίδωμα του λιμανιού της Σύρου. Το πλοίο, με τη βοήθεια ρυμουλκού, πρόσδεσε τελικά στο λιμάνι και του απαγορεύθηκε ο απόπλους, ενώ ιδιώτης δύτης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας πραγματοποιεί έλεγχο στα ύφαλα του πλοίου.

Τέλος το αλιευτικό σκάφος «Λουκάς» με δύο επιβαίνοντες, προσάραξε το πρωί σε βραχονησίδα 6 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Ηρακλείου. Τα δύο άτομα παραλήφθηκαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι.