ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού του Κ. Τσαλικίδη

Πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού του Κ. Τσαλικίδη

Πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μετά από απόφαση του εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone.

Η διαδικασία της εκταφής έγινε παρουσία στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των τεχνικών συμβούλων που έχει διορίσει η οικογένεια Τσαλικίδη.

Ο Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί στις 9 Μαρτίου του 2005 απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό. Ο θάνατός του συνδέθηκε με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που έγιναν εις βάρος μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης.

Παρότι αρχικά ο θάνατός του είχε θεωρηθεί αυτοκτονία, η οικογένειά του από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αποτελεί προϊόν δολοφονικής ενέργειας. Η δικογραφία εξετάζεται μετά από αίτημα της οικογένειας.

Ο εισαγγελέας αναμένει πλέον τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων που θα διενεργηθούν στα υπολείμματα τριχών, τοξικολογικές ακτινοσκοπήσεις κ.α., που συνέλεξαν σήμερα οι αρμόδιοι κατά την εκταφή.