ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο «δράκος» της Πάρου

Προφυλακιστέος ο «δράκος» της Πάρου

Στη φυλακή θα οδηγηθεί μετά από απόφαση του ανακριτή ο Πακιστανός που κακοποίησε τη 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο.

Ανταπόκριση: Γ. Διαμαντάκης, Β. Τζουμερκιώτη

Ο "δράκος" της Πάρου οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Σύρου λίγο μετά τις 11 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με αλεξίσφαιρο και μάσκα.

Τον 21χρονο Πακιστανό κρατούσαν δυο αστυνομικοί κι εκείνος είχε συνεχώς το κεφάλι του σκυφτό.

Ο δράστης δεν ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ενώ κατά την απολογία του "ζήτησε συγγνώμη από το Θεό, την οικογένεια του θύματος και το θύμα το ίδιο".

Κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να τον αναλάβει και έτσι ο ανακριτής της Σύρου όρισε εξ επαγγέλματος την δικηγόρο Αλέκα Δήμου, από τη Μύκονο.

Η κ. Δήμου έδωσε στην δημοσιότητα γραπτή δήλωση που εξηγεί ότι ήταν υποχρεωμένη να αναλάβει την υπεράσπισή του από το νόμο.

Διαβάστε την δήλωση:

IMG00249-20120807-1238

Ο μανιακός συνελήφθη το Σάββατο στην Αθήνα, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου.

Μιλώντας στο newsbomb.gr η δικηγόρος του επιβεβαίωσε ότι ο ανακριτής διέταξε την προφυλάκισή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί στις φυλακές της Χίου, ωστόσο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τα σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς κανένα δεν ήθελε να τον δεχτεί.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό και πολίτη πράγμα που δεν επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής, ο οποίος αποφάνθηκε ότι οι μελανιές είναι παλιότερες.

Όσον αφορά την υγεία της μικρής Μυρτώς, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του Αττικού Νοσοκομείου, είναι κρίσιμη αλλά παραμένει σταθερή.

Η 15χρονη μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιότερες οι μελανιές του Πακιστανού λέει ο ιατροδικαστής

Εργοδότρια Πακιστανού: Ήταν τόσο καλό παιδί!

Video: Με κουκούλα μεταφέρθηκε στον ανακριτή ο «δράκος» της Πάρου