ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικά Μισθολόγια: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

Ειδικά Μισθολόγια: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

Η μάχη για τα ειδικά μισθολόγια συνεχίζεται με τους δικαστικούς να παίρνουν τη σκυτάλη από τους ένστολους, οι οποίοι αναπαράστησαν τον «απαγχονισμό» από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της Πέμπτης, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι δικαστικοί είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις, αφού η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, απέβη άκαρπη. Μάλιστα, κάνουν λόγο ακόμα και για «συνταγματική εκτροπή» όσον αφορά στις μειώσεις των μισθών τους.

Η μεσοσταθμική μείωση στις αμοιβές τους ανέρχεται σε 22 με 23%. Οι δικαστικοί την απορρίπτουν ομόφωνα και σε μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξουν το τοπίο, αρχίζουν νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Παράλληλα, σήμερα στις 15:00 η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Βασιλική Θάνου έχει καλέσει έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση των δικαστών.

Μεταξύ των μορφών κινητοποίησης που εξετάζουν οι δικαστικοί και οι εισαγγελείς είναι η επιστροφή των δικογραφιών στα δικαστήρια. «Δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης. Και οι 71 εισαγγελείς των Αθηνών συμφώνησαν να μην παίρνουν δουλειά για το σπίτι. Ανάλογες αποφάσεις θα πάρουν και οι άλλες Ενώσεις στην Ελλάδα», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Αθηνών, κ. Ρούσσος- Εμμανουήλ Παπαδάκης. Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κ. Γ. Φαλτσέτος συγκαλεί γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 για να καθοριστεί η στάση των διοικητικών δικαστών.

Από το χορό των κινητοποιήσεων δεν θα λείψουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι στις 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν 24ωτη προειδοποιητική απεργία, ενώ οι πανεπιστημιακοί συνεδριάζουν εκτάκτως τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, για να αποφασίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.