ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακό χειρόφρενο χωρίς τέλος-"οδύσσεια" στους δρόμους

Απεργιακό χειρόφρενο χωρίς τέλος-"οδύσσεια" στους δρόμους
Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού με τις αλλεπάλληλες...

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού με τις αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ένα εικοσιτετράωρο πριν αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν την αντιπαράθεση φτάνοντας την υπομονή των επιβατών στα άκρα.


Ο νέος μήνας φέρνει και ένα νέο σφοδρότερο κύμα απεργιών με τους εργαζόμενους να εμμένουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις όλη την τρέχουσα εβδομάδα.
Σήμερα Τρίτη πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου, δεν θα κινηθούν Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της απεργίας που τους «καθηλώνει» στα αμαξοστάσια.

Ειδικότερα, σαρανταοκτάωρο χειρόφρενο έχουν σηκώσει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη. Στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Παρασκευή από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30 νωρίς το απόγευμα όπως και την επόμενη Δευτέρα 11 του μήνα, από τις 11:00 έως τι; 16:00 το απόγευμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Κατεβασμένα ρολά και στο Μετρό, παρά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την σημερινή 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για σήμερα. Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο σταθμό του Συντάγματος εμποδίζοντας την διέλευση των συρμών.


Για δυο ημέρες, σήμερα και αύριο Τετάρτη δεν θα επικυρώνονται εισιτήρια ούτε στα ακυρωτικά μηχανήματα των τρόλεϊ καθώς αυτά θα παραμείνουν σταθμευμένα στα αμαξοστάσια.

Αλλά και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ απαντούν με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00
Στο ίδιο μοτίβο και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος με δυο 24ωρες απεργίες για αύριο Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Αυξήσεις και χάος στους δρόμους
Και όλα αυτά ενώ ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Όπως πάντως διευκρινίζεται, όσοι διαθέτουν εισιτήρια με την παλιά τιμή θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου. Την επομένη, 15 Φεβρουαρίου και μέχρι την 1η Απριλίου, τα παλιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.


Αυξημένη πάντως είναι και η κίνηση στους δρόμους με τις οδικές αρτηρίες να «φράσουν» από το μποτιλιάρισμα. Η «οδύσσεια» επιβατών και οδηγών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε μια πόλη που κυριαρχεί το χάος… Το σκηνικό θα συμπληρώσει και η πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ νωρίς το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης: “Δεν επιτάσσονται οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ”