ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και τραυματίες στο Υπ. Υγείας

Επεισόδια και τραυματίες στο Υπ. Υγείας
Συνεχίζεται η κατάληψη έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο ακινητοποίησης των γιατρών...


Συνεχίζεται η κατάληψη έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο ακινητοποίησης των γιατρών.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Όπως είπε, μιλώντας στο newsbomb.gr o Στάθης Τσούκαλος, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η κ. Ανεμοδουρά υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο κατά τις συμπλοκές που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας μεταξύ των γιατρών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ο κ. Τσούκαλος ανέφερε, πως τα επόμενα δυο 24ωρα είναι κρίσιμα για την κατάσταση της υγείας της ενώ βάσει ακτνολογικών ευρημάτων, υπάρχουν υποψίες και για κάταγμα κρανίου.

«Προσπαθήσαμε να μπούμε μέσα στο Υπουργείο για να συναντήσουμε τον Υπουργό. Οι άνδρες της αστυνομίας που βρισκόντουσαν εκεί, δεν μας επέτρεψαν να μπούμε, με αποτέλσμα να επικρατήσει ένταση και να τραυματιστεί η κ. Ανεμοδουρά,» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Και συνέχισε: «Ξαφνικά η πρόεδρος ένιωσε ταχυκαρδία και λιποθύμησε. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στον Ερυθρό, όπου και νοσηλεύεται».

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πανιατρικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας (9πμ-1μμ) των νοσοκομειακών γιατρών και της 24ωρης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών