ΕΛΛΑΔΑ

Απολογισμός έργου για τον Αστυνόμο της γειτονιάς

Απολογισμός έργου για τον Αστυνόμο της γειτονιάς
Κοντά στο πολίτη, διαμορφώνει σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ...

Κοντά στο πολίτη, διαμορφώνει σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ κατοίκων και αρχών, αποτροπή εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών. Αυτός είναι εν ολίγοις ο θεσμός του Αστυνομικού της γειτονιάς έτσι όπως τον παρουσιάζει η ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε παρουσιάζοντας το έργο κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2011.


Σύμφωνα με τα στοιχεία από το σύνολο των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, ο αστυνόμος της γειτονιάς έχει διαχειριστεί 74.639 ζητήματα αστυνομικού και ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος..


Μεταξύ άλλων, πραγματοποίησαν 1.674 επεμβάσεις σε περιπτώσεις αυτοφώρων αδικημάτων (όπως ληστείες, κλοπές, φθορές, ναρκωτικά κ.λπ.), ενώ κατέθεσαν 415 μηνύσεις για αδικήματα σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινή ησυχία – ηχορύπανση, την οδική ασφάλεια κ.λπ.


Συνολικά, κατέγραψαν 179 προβλήματα που αποτελούν εστίες δημιουργίας εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών, 651 περιπτώσεις που υποβαθμίζουν τη γειτονιά (εγκαταλειμμένα κτίρια και οχήματα, οδική ασφάλεια, ελλιπής φωτισμός κλπ.) καθώς και 65 ζητήματα που αφορούν σε σχολικές μονάδες. Τα προβλήματα αυτά προωθήθηκαν προς επίλυση σε Υπηρεσίες της Αστυνομίας και σε συναρμόδιους φορείς.