ΕΛΛΑΔΑ

Στο "μικροσκόπιο" της αντιτρομοκρατικής οι ληστές του ΟΔΔΥ

Στο "μικροσκόπιο" της αντιτρομοκρατικής οι ληστές του ΟΔΔΥ
Προσχέδια κειμένων με αναρχικό περιεχόμενο...

Προσχέδια κειμένων με αναρχικό περιεχόμενο βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων -ηλικίας 23 και 28 ετών- οι οποίοι κατηγορούνται για ένοπλη ληστεία στη Θεσσαλονίκη.

Οι δυο νεαροί εισέβαλαν χθες σε Κέντρο Νεότητας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη δημοπρασία κατασχεμένων αυτοκινήτων του ΟΔΔΥ, στη Νεάπολη.

Σε έφοδο των αστυνομικών αρχών στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, καθώς και μίας νεαρής γυναίκας, στην περιοχή της Άνω Πόλης βρέθηκαν επιπλέον: ένα αεροβόλο περίστροφο με βολίδες, μία συσκευή εκτόξευσης σπρέι πιπεριού, μία περούκα, μία στρόγγυλη σφραγίδα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, κενά βιβλιάρια σπουδών, μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές με συσκευές αποθήκευσης USB, πλήθος κλειδιών και τηλεκαρτών.

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες έκνομες πράξεις.

Από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της ληστείας, της παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, της υπόθαλψης εγκληματία, της απείθειας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Θεσσαλονίκης που τους απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Ακολούθως παραπέμφθηκαν στον β’ τακτικό ανακριτή απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Πέμπτη, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονοματεπώνυμα και φωτογραφίες των συλληφθέντων και απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την ταυτότητά τους να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Επ΄αυτοφώρω σύλληψη για ληστεία στον Ο.Δ.Δ.Υ.